Conservatorii, nemulţumiţi de conducerea PSD Bihor

Conservatorii bihoreni au anunţat că nu mai vor să colaboreze cu filiala judeţeană a PSD, cel puţin atâta timp cât va fi condusă de actuala echipă. "La nivel local, am decis că vom merge singuri în următoarele alegeri. De altfel, suntem foarte nemulţumiţi de colaborarea pe care am avut-o cu PSD Bihor şi nu intenţionăm să o continuăm dacă rămâne aceeaşi conducere în urma alegerilor interne pe care le vor avea", a precizat purtătorul de cuvânt al PC Bihor, Cornel Togor. Acesta a mai adăugat că o altă nemulţumire a filialei PC Bihor o reprezintă lipsa unui sediu. "Am depus cerere la Primăria Oradea pentru un spaţiu pentru sediu în luna septembrie a anului 2008. Aşteptăm să treacă cele 90 de zile legale în care să primim răspuns", a precizat, ironic, Togor. În altă ordine de idei, în data de 16 aprilie, la Casa de Cultură a Municipiului, vor avea loc alegerile pentru noua conducere a PC Oradea. Până acum, şi-a anunţat candidatura liderul organizaţiei de tineret, Rareş Gherai, care a precizat că ţinta sa electorală pentru alegerile locale din 2012 este obţinerea a nu mai puţin de 10.000 de voturi în Oradea. "În 2008 am obţinut aproximativ 800 de voturi, dar nu s-a lucrat aproape deloc. Conducerea de atunci nu a ştiut să-şi transmită mesajele", consideră Gherai, care, în acest fel, reuşeşte să-l atace tocmai pe liderul PC Bihor, Traian Bodea, care asigura conducerea organizaţiei municipale, candidând, totodată, la fotoliul de primar al municipiului Oradea.

 

Sorin Roman cere revenirea Spitalului Militar în subordinea MApN

Deputatul PSD Sorin Ioan Roman i-a adresat o interpelare primului ministru Emil Boc prin care solicită revenirea Spitalului Militar din Oradea în subordinea Ministerului Apărării. Trecerea Spitalului Clinic Militar de Urgenţă "Avram Iancu" Oradea din subordinea Ministerului Apărării în subordinea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative s-a făcut printr-o hotărâre de guvern din 8 octombrie 2008. Roman susţine că nu s-a făcut o analiză exactă a impactului pe care acest transfer îl va avea asupra beneficiarilor de servicii medicale acordate de această unitate medicală. "Acest aspect mi-a fost adus în atenţie de către membrii Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă "Avram Iancu" din Oradea, o asociaţie numeroasă, dat fiind faptul că la Oradea a funcţionat un mare număr de unităţi militare, a căror desfiinţare a generat un mare număr de rezervişti", a precizat depuatatul PSD, care a menţionat că membrii asociaţiei se plâng că o problemă majoră o reprezintă incapacitatea de a-şi procura medicamentele pe care acum sunt obligaţi să le ridice de la Cluj- Napoca, unde sunt arondaţi rezerviştii bihoreni.

 

Proiect cu lacune

Deputatul Lucia Varga a anunţat că proiectul de lege privind împădurirea terenurilor degradate nu poate fi aplicat fără identificarea precisă a sursei de finanţare. Mai exact, deputatul liberal consideră că trebuie adoptat amendamentul prin care se stabileşte alocarea a 10 % din Fondul de mediu pentru acţiunile de împădurire a terenurilor degradate. Lucia Varga a atenţionat că în forma actuală, proiectul prezintă lacune semnificative, de natură să afecteze şansele de a fi cu adevărat implementat. "Nu există nicio prevedere referitoare la efortul bugetar pe care îl vor presupune operaţiunile de împădurire a terenurilor degradate. În schimb, proiectul de lege prevede posibilitatea demarării unor astfel de lucrări în baza sponsorizărilor şi contribuţiilor benevole, ceea ce nu reprezintă, nici pe departe, o garanţie a demarării lucrărilor de împădurire, acestea neputând fi considerate o sursă de finanţare solidă şi suficientă", a declarat deputatul Lucia Varga, adăugând că în proiect nu se stabileşte un termen pentru finalizarea acestui proces.