Agenda politică
Conducere interimară la ITM Bihor
Promovarea lui Mircea Matei ca preşedinte al ANRSC lasă liber postul de director al ITM Bihor. Matei a precizat că, până la organizarea concursului pe post, conducerea instituţiei va fi asigurată, cel mai probabil, de actualul director adjunct, Simona Iancu, care provine din sistem. Potrivit noii legislaţii, şefii instituţiilor deconcentrate vor trebui să provină din rândul funcţionarilor publici. "Ieri (joi, 11 martie - n.r.) mi-am suspendat contractul cu ITM Bihor. Plec dintr-o instituţie care cred că va face faţă problemelor cauzate de relaţiile de muncă. Este cel mai bun ITM din ţară, în condiţiile în care, când am preluat instituţia, ne aflam pe locul 31", a declarat Mircea Matei. Acesta a adăugat că Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, aflată în subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor, are competenţe de reglementare pentru mai multe categorii de utilităţi publice, cum ar fi: alimentarea cu apă, canalizarea şi epurarea apelor uzate, salubrizarea localităţilor, iluminatul public, administrarea domeniului public şi privat al unităţilor administrativ-teritoriale, transport public local, precum şi producerea, transportul, distribuţia şi furnizarea de energie termică.
PD-L vrea relaţii mai strânse cu UDMR
Senatorul PD-L Petru Filip a declarat că demersurile pentru revocarea din funcţie a lui Mircea Geoană vor continua şi săptămâna următoare. "Dacă majoritatea iniţiază schimbarea preşedintelui Senatului nu ar trebui să mire pe nimeni, nici să creeze o asemenea isterie. În mandatele '92-'96 şi '96-2000 preşedinţii ambelor camere ale Parlamentului erau emanaţiile aceluiaşi partid şi nu s-a vorbit despre dictatură", a precizat Filip. Acesta a mai menţionat faptul că, datorită poziţionării clare a PNL către o colaborare cu PSD, democrat-liberalii vor întări actuala coaliţie cu UDMR şi cu independenţii "pentru a asigura conducerea ţării într-o perioadă nu prea fericită". "Şi în plan local, PD-L va încerca să consolideze relaţia cu UDMR. Un prim pas a fost făcut în privinţa instituţiilor deconcentrate. Vom încerca să găsim şi alte puncte comune", a mai adăugat preşedintele PD-L Bihor.
Vremuri grele pentru primării
Decizia ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, de a nu mai plăti peste valoarea licitată a lucrărilor de infrastructură ar putea cauza probleme multor administraţii publice locale. "În prezent, licitaţiile se câştigă la preţuri de dumping. La nivelul lucrărilor gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale s-a decis că nicio depăşire faţă de valoarea licitată nu va mai fi acoperită din bugetul de stat. Acestea vor fi suportate din bugetele locale ale administraţiilor publice care s-au ocupat de licitaţie. Acest lucru este valabil şi pentru lucrările deja efectuate, dar care nu au fost încă plătite", a declarat preşedintele PD-L Bihor, Petru Filip, care a adăugat că decizia este valabilă pentru toate primăriile, indiferent de culoarea politică a edililor. "Mi se pare o decizie logică, corectă, dar care va crea o stare tensionată în special la nivelul oraşelor mai mici şi al comunelor din Bihor", consideră Filip.
Buldogul,ce mai face,ma refer la fostul vames,bogatanul bogatanilor.
1.Matei este o creatie pedelista si nimic mai mult.2.Geoana va fi schimbat, mai devreme sau mai tarziu fara ca pegelisti sa aiba de castigat din respectivul demers.3.Udrea incepe sa devina incomada chiar si pentru unii pedelisti.