Consilierii PD-L se opun vânzării Stadionului Motorul
Consilierul local Dorin Corcheş a declarat că grupul aleşilor PD-L nu este de acord cu vânzarea de către municipalitate a stadionului Motorul. Potrivit lui Corcheş, legislaţia în vigoare prevede ca vânzarea unei baze sportive să se facă doar dacă, înainte, este construită alta nouă. "Ştim că sportul nu este marea dragoste a actualei administraţii publice. Dar de aici până la a desfiinţa o bază sportivă este cale lungă", a afirmat Dorin Corcheş. Acesta a adăugat că echipa feminină de fotbal FC Motorul Oradea care-şi dispută meciurile pe acest stadion a obţinut, în ultimii 10 ani, trei titluri de campioană naţională şi trei titluri de vicecampioană. "Mai sunt şi alte amplasamente care pot fi valorificate, nu e nevoie de distrugerea bazei sportive", a afirmat consilierul democrat-liberal. Acesta a mai precizat că în cadrul comisiei de urbanism i s-a spus că banii obţinuţi din vânzarea terenului de sport vor fi folosiţi pentru repararea acoperişului Arenei "Antonio Alexe". "Iniţiativa este lăudabilă, dar nu cred că echpa feminină de fotbal va putea să-şi dispute meciurile pe acoperişul Arenei sportive", a declarat Dorin Corcheş.

Când s-a spus adevărul?
Fostul primar interimar al Oradiei, actualul consilier local Mihai Groza, s-a pronunţat împotriva propunerii actualei conduceri a Primăriei Oradea de a prelungi termenele pentru eliberarea documentelor de urbanism. Groza susţine că ghişeul unic de la Urbanism a fost înfiinţat tocmai pentru a scurta timpii de aşteptare, modificările fiind făcute abia după ce s-a consultat cu conducerea instituţiei Arhitectului Şef. "Mi-aduc aminte că în campania electorală principalul meu contracandidat lăuda această iniţiativă şi promitea că va păstra tot ce e bun. Nici nu ştiu când s-a spus adevărul, atunci, în campanie, sau acum", a declarat Mihai Groza.

Conducerea CJ Bihor asemănată cu o administraţie comunistă
Democrat-liberalul Octavian Bot a acuzat conducerea Consiliului Judeţean Bihor de lipsă de viziune, asemuind-o cu o administraţie comunistă. Declaraţia a fost făcută ca urmare a deciziei preşedintelui CJ Bihor, Radu Ţîrle, de a renunţa la planurile de mutare a Muzeului Ţării Crişurilor în clădirea fostei Garnizoane, optând pentru construirea unui sediu nou, pe un alt amplasament. Octavian Bot a fost unul dintre participanţii la dezbaterea legată de viitorul Muzeului Ţării Crişurilor, în timp ce Radu Ţîrle a tratat cu indiferenţă acest eveniment, neprezentându-se la discuţii. "După o retrocedare discutabilă, urmează o cedare la fel de discutabilă", susţine Bot cu privire la Muzeul Ţării Crişurilor. Acesta consideră că imobilul fostei Garnizoane Oradea este foarte potrivit pentru a găzdui exponatele muzeului, fiind o clădire simbolică, monument. "Consiliul Judeţean este preocupat să construiască o clădire nouă pentru Muzeul Ţării Crişurilor, care s-ar potrivi ca nuca-n perete cu stilul arhitectonic al oraşului. Este regretabil că administraţia PNL e lipsită de viziune şi nu foloseşte specialişti cu care să se confrunte, asemănându-se izbitor cu o administraţie de tip comunist, când tovarăşul prim secretar ştia şi făcea totul", a mai precizat democrat-liberalul bihorean.