Prefectul de Bihor, revocat şi renumit în funcţie în aceeaşi zi
Prefectul Dumitru Ţiplea şi subprefecţii Fenesi Tibor şi Horia Carţiş s-au numărat printre cei 103 prefecţi şi subprefecţi eliberaţi din funcţie în şedinţa de miercuri dimineaţă a Guvernului. După-masă, într-o a doua şedinţă de Guvern, au fost numiţi 36 de prefecţi şi 75 de subprefecţi, printre care şi cei de Bihor.
Premierul Florin Cîţu a anunţat că au fost eliberaţi din funcţie 103 prefecţi şi subprefecţi şi numiţi 36 de prefecţi şi 75 de subprefecţi care vor depune jurământul joi, după ora 13.30, iar de mâine seară îşi vor prelua atribuţiile. Şeful Guvernului a adăugat că acolo unde nu au fost făcute numiri de prefecţi, subprefecţii vor prelua atribuţiile acestora. Acesta a mai spus că a fost eliberat din funcţia de prefect al Capitalei Traian Berceanu, însă nu a fost făcută o altă numire. Procedura a fost determinată de modificarea adusă în Codul Administrativ prin care prefecţii şi subprefecţii nu mai sunt înalți funcționari publici, ci sunt numiți politic la propunerea partidelor din coaliția de guvernare.
În urma negocierilor dintre PNL, USR PLUS şi UDMR, la Bihor funcţia de prefect a revenit liberalilor, în timp ce funcţiile de subprefecţi s-au împrţit între celelalte două formaţiuni membre ale coaliţiei de guvernare. Liberalii bihoreni au decis să meargă în continuare pe mâna lui Dumitru Ţiplea, apreciind activitatea desfăşurată de acesta de la numirea sa în funcţie în 2019, mai ales în contextul problemelor cauzate de pandemie. Fenesi Tibor va ajunge la Ministerul Dezvoltării, condus de Cseke Attila, astfel că, în locul său, UDMR l-a propus pe Bothazy Nandor, fost director al Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Bihor. Bothazy s-a numărat printre subprefecţii care urmează să depună jurământul joi. Din partea USR PLUS, suprefect va fi Daniel Palaghianu, care în ultimii şapte ani a activat ca antreprenor, având o firmă de consultanţă, expertiză şi management.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.