Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor: "Nu investim în drumuri care fac legătura între exploataţii agricole"
Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, a anunţat că nu va semna contractele de modernizare a două drumuri judeţene, deoarece aceste lucrări nu sunt oportune, iar preţurile stabilite în urma licitaţiilor sunt mult mai mici decât valoarea de proiectare. Mai mult, Ţîrle susţine că cele două drumuri nu sunt circulate, făcând doar legătură între unele exploataţii agricole, fosta conducere intenţionând, prin aceste proiecte, să vină în folosul unor firme şi nu a bihorenilor.
Şeful administraţiei publice judeţene a declarat că nu-şi asumă răspunderea pentru derularea contractelor de modernizare a drumurilor judeţene Abrămuţ-Sânlazăr şi Bicaciu-Ianoşda. "Consider că realizarea lor nu este oportună. Nu avem bani pe care să-i investim în drumuri care fac legătura între exploataţii agricole. Avem alte priorităţi", a afirmat Radu Ţîrle. Acesta a precizat că pentru modernizarea a 5,8 km de drum, între Bicaciu şi Ianoşda, contractul este de 15,4 milioane lei, ceea ce reprezintă doar 37% din valoarea de proiectare, motiv pentru care are unele suspiciuni în ceea ce priveşte corectitudinea licitaţiilor. "Nu voi semna contractele", susţine Ţîrle, adăugând că administraţia se va concentra pe modernizarea unor drumuri cu trafic intens. El a dat ca exemplu în acest sens drumurile Leş-Tinca-Ucuriş, Salonta-Tinca, Tinca-Holod-Vintere, pentru acestea fiind aprobată finanţarea necesară pentru proiectare. Un alt drum pentru care a fost aprobată finanţarea proiectării este cel care leagă Tăşad-Copăcel şi Şerghiş. Preşedintele CJ Bihor a menţionat că, până la finalizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, administraţia judeţeană se ca concentra pe reabilitarea şi modernizarea drumurilor din partea sudică a judeţului. "Altfel, vom cheltui foarte mulţi bani, dar nu vom avea infrastructură", a menţionat Radu Ţîrle. Printre proiectele de viitor se numără modernizarea drumului Bratca-Bulz, pentru a înlesni traficul din zona Beiuş înspre judeţul Cluj. La rândul său, vicepreşedintele CJ Bihor Dumitru Voloşeniuc a declarat că două dintre drumurile judeţene sunt pregătite pentru a fi recepţionate la sfârşitul acestei luni. Este vorba de DJ Sâniob-Săcueni şi Marghita-Buduslău-Otomani. De asemenea, în urma sesizărilor făcute de Direcţia Tehnică a CJ şi de Inspectoratul de Stat în Construcţii cu privire la realizarea DJ Damiş-Roşia, firma constructoare a decis să remedieze deficienţele în carosabil.
Bani cica s-au alucat si anul trecut pentru drum.Unde sunt ca drumul este aproape impracticabil de la intrarea spre Ginta.Cand vom circila si noi ca niste "europeni"!!!!!
Exemplu concret de cum intram in Europa Hidesel-Calea Mare-Miheleu-Ginta.Ar trebui ca tov.Tarle sa circule pe acest drum,iar masina sa o repere din banii proprii