Biserica situată în incinta Spitalului Clinic Judeţean Staţionar 2 îşi sărbătoreşte hramul astăzi, 24 aprilie. 

Izvorul Tămăduirii este un mare praznic ce datează din a doua jumătate a primului mileniu creştin. Este sărbătoarea din Săptămâna Luminată care ne arată poziţia şi rolul Maicii Domnului în lucrarea mântuirii, deci este închinată Fecioarei Maria. Din punct de vedere istoric, Izvorul Tămăduirii ne aminteşte o minune. Împăratul Leon cel Mare, înainte de urcarea pe tron, mergând printr-o pădure, a întâlnit un orb rănit care îşi căuta drumul. Leon l-a luat de mână ca să-l conducă, dar, la cererea orbului de a-i da apă, a plecat să caute. Negăsind, a auzit un glas care i-a indicat locul unde va găsi apă pentru a potoli setea orbului şi pentru a-i unge ochii lipsiţi de vedere. Urmând cele auzite, Leon a găsit izvorul, care s-a dovedit a fi tămăduitor. Orbul şi-a astâmpărat nu numai setea, dar şi-a recăpătat şi vederea. După ce a ajuns împărat, Leon a ridicat în acel loc o biserică, iar cu apa acelui izvor s-au vindecat mulţi bolnavi de-a lungul timpului, prin mila şi lucrarea Maicii Domnului, care i s-a descoperit.

Programul slujbelor la biserica din Oradea cu hramul Izvorul Tămăduirii este următorul: de la ora 9.00 -Utrenia; ora 10.00 – Sfânta Liturghie; ora 12.00 - Sfinţirea Mică a apei, iar de la ora 17.00, Acatistul Izvorului Tămăduirii.

„Biserica Izvorul Tămăduirii din Oradea este singura din municipiu cu acest hram. În judeţul Bihor, mai avem Mănăstirea Izbuc, ce poartă hramul Izvorul Tămădurii”, ne-a declarat preotul Cristian Rus, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din Oradea.