40 de paturi noi pentru bolnavii cu Covid-19 în Bihor - Peste o sută de mii, vaccinați
Numărul vaccinurilor administrate în județul Bihor, de la începutul campaniei de vaccinare, a depășit 100 de mii miercuri, 7 aprilie.
Tot miercuri, prefectul Dumitru Țiplea a dispus ca Secția de Boli Infecțioase (Staționar II) a Spitalului Municipal să fie pusă în funcțiune pentru a trata cazurile de covid care necesită instalație de oxigen.
La nivelul județului, din totalul de 107.484 doze primite, au fost administrate 101.281 de doze, iar 38.459 de bihoreni au fost vaccinați cu ambele doze. Astfel, numărul bihorenilor vaccinați complet, la zi, depășește cu cca 12.000 de persoane numărul cazurilor pozitive înregistrate de la începutul pandemiei. În topul național al județelor privind procentul de persoane vaccinate complet, județul Bihor se situează pe locul 12.
Miercuri, incidența la nivelul județului Bihor este de 3,22 cazuri la 1.000 locuitori, cu 2.001 cazuri active, iar incidența în municipiul Oradea este de 5,05 cazuri la 1.000 locuitori. Creșterea numărului de cazuri din ultimele săptămâni a dus la ocuparea integrală a celor 69 de paturi ATI dedicate Covid-19: Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea - 34 paturi ATI ocupate, Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea - 15 paturi ATI ocupate, Spitalul Pelican Oradea - 20 paturi ATI ocupate.
În acest context, în coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, până pe 9 aprilie se va operaționaliza Secția de Boli Infecțioase (Staționar II) a Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, situată pe strada Republicii nr.37. Secția a fost dotată în luna ianuarie a acestui an, conform dispozițiilor prefectului, cu o instalație de oxigen care va deservi cele 40 de paturi pregătite pentru cazurile Covid-19.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, miercuri, 7 aprilie, prefectul Dumitru Țiplea a lansat un apel către bihoreni: „Este important ca sistemele de sănătate să fie cât mai bine organizate și dotate, iar accesul tuturor la sistemul de sănătate publică să fie unul facil. În același timp, sănătatea unei societăți este strâns legată de conștiința fiecărui cetățean că trebuie să respecte toate măsurile de siguranță sanitară care se impun în situații speciale. Doar împreună, prin eforturi comune precum păstrarea normelor de igienă, respectarea restricțiilor de distanțare socială și vaccinare putem să trecem mai repede prin pandemie și să revenim la normalitate”.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.