Contre între Direcţia de Sănătate Publică Bihor şi Primăria Bratca. Autoritatea medicală susţine că doreşte înfiinţarea unui centru de permanenţă al medicilor de familie în comună, dar nu este sprijinită de Consiliul Local. În replică, primarul localităţii acuză DSP că vrea doar să bifeze o realizare birocratică, iar pe directorul executiv Marius Pîrcioagă, că „vrea să pară tare-n clanţă".

După reorganizarea Centrului de Sănătate din Bratca, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Bihor, prin directorul executiv Marius Pîrcoagă, susţine că „a iniţiat corespondenţă cu autorităţile locale din comuna Bratca în scopul înfiinţării în localitate a unui centru de permanenţă al medicilor de familie, deoarece primăria din localitate nu s-a înscris în proiectul privind înfiinţarea de cămine de vârstnici cu finanţare de la bugetul de stat".
Astfel, activitatea ar putea fi demarată, dacă autoritatea locală ar pune la dispoziţia medicilor de familie o parte din clădirea fostului centru de sănătate sau un spaţiu în clădirea unde funcţionează cabinetele medicilor de familie, elaborând o hotărâre a consiliului local în acest sens - obligatorie pentru înfiinţarea centrului de permanenţă - cu medicii de familie din localitate şi din localităţile limitrofe, care să desfăşoare gărzi în centrul de permanenţă.
„În prezent autorităţile locale din comuna Bratca nu par a avea o determinare pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare în unitatea administrativ-teritorială, hotărârea consiliului local privind alocarea spaţiului pentru un centru de permanenţă este departe de a fi aprobată", susţine directorul Pîrcioagă.
„Domnul Pîrcioagă vrea să fie tare-n clanţă, dar nu ştie ce vorbeşte. Nu Consiliul Local nu este de acord, ci medicii de familie. Noi ştim foarte bine ce vrem, dar el vrea acum să ne scoată ochii cu centrul de permanenţă, după ce ne-au desfiinţat spitalul. Nu avem nevoie de acel centru, ne descurcăm foarte bine cu cabinetele medicilor de familie din comună, care asigură asistenţa medicală 24 ore din 24, plus că avem şi o Ambulanţă cu care putem transport imediat bolnavii la Aleşd sau Oradea", ne-a declarat primarul Adrian Mateiaş. Primarul spune că în locul spitalului, Primăria Bratca vrea să înfiinţeze un centru pentru persoane vârstnice, iar „cu timpul, când vom avea resurse financiare, un centru medical de zi cu maxim 5 paturi". În opinia primarului, care spune că are şi susţinerea consilierilor locali, înfiinţarea unui centru de permanenţă nu este în beneficiul locuitorilor, ci reprezintă doar o cheltuială inutilă şi o realizare birocratică doar pentru DSP Bihor.

Totuşi, conducerea DSP insistă pe înfiinţarea centrului de permanenţă, „în condiţiile în care descentralizarea asistenţei medicale a devenit un pilon central al sistemului de sănătate din România, considerăm că autorităţile locale trebuie să accelereze ritmul de înfiinţare a unor unităţi ce acordă servicii medicale populaţiei din teritoriul de competenţă."