Investiţii şi parcări în sănătatea orădeană
În ultima şedinţă ordinară a Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea s-a analizat situaţia investiţiilor derulate şi finalizate aici în ultimii doi ani. În plus, municipalitatea orădeană aduce la cunoştinţa publicului larg că a deschis parcările de incintă de la spitalele orădene, pe durata a două ore, cu tichet.
Investiţiile derulate la Spitalul Judeţean au fost suportate în proporţie de 80% de către Ministerul Sănătăţii, pe parcursul anilor 2010-2011. Contribuţia municipalităţii orădene a fost de 12,8%, restul sumelor fiind completate cu fondurile proprii ale unităţii medicale. În anul 2010 s-a achiziţionat aparatură medicală în valoare de 3,86 milioane de lei, iar reparaţiile capitale au costat 3,03 milioane de lei, rezultând astfel un total de 6,89 de lei. În anul curent s-au investit 15,17 milioane de lei, din care costurile pentru achiziţionarea aparaturii medicale au fost de 4,15 milioane de lei, iar reparaţiile capitale au costat peste 10 milioane de lei. În total, în cei doi ani s-au investit în unitatea medicală de urgenţă peste 22 milioane de lei, 16,9 milioane provenind de la Ministerul Sănătăţii, 1,8 milioane de lei de la bugetul local, 1 milion de lei de la Consiliul Judeţean şi 2,3 milioane din fondurile proprii ale spitalului. În cursul lunii trecute, municipalitatea a amenajat o serie de locuri de parcare, atât în curtea interioară, cât şi în faţa spitalelor pe care le administrează" „Toate cele 167 de locuri sunt destinate parcării de scurtă durată (două ore) - pe bază de tichet, ele fiind amenajate în incinta Spitalului Municipal (72 de locuri), a Spitalului Judeţean (48 de locuri de parcare), dar şi în faţa celor două Spitale de Neuropsihiatrie de pe str. Louis Pasteur (47 de locuri). Toate aceste locuri de parcare sunt destinate pacienţilor, aparţinătorilor acestora, dar şi vizitatorilor din spitale", se arată într-un comunicat al biroului de presă al Primăriei Oradea. În plus, municipalitatea a pus taxă şi pe cele 73 de locuri de parcare din faţa spitalului, unde se poate parca şi cu abonament, dar şi pe bază de tichet.
Măsura introducerii parcării de două ore doar pe bază de tichet în incinta spitalelor nu a picat prea bine unor cadre medicale superioare care spun că munca lor este desconsiderată deoarece nu pot să-şi întrerupă activitatea medicală tot la două ore pentru a plăti un nou tichet.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.