La Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea - Suferință transformată în speranță
Familia îndurerată a unui băiețel de 7 ani aflat în moarte cerebrală a găsit puterea de a ajuta alți oameni, de a oferi altor familii șansa de a-i avea pe cei dragi alături, fiind de acord cu donarea de organe.
Echipa ATI și de coordonare a spitalului, formată din medicii Ștefan Pataki, Petru Cotrău (coordonator transplant), Yvonne Pop, Ștefania Sije, Elena Mitrașca și asistentele Emese Szabo, Viviana Hodoșan, Nela Bulzan și Otto Gergely, a făcut dovada profesionalismului şi, împreună cu echipele chirurgicale de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni, condusă de dr. Guenadiy Vatachki - pentru ficat, și Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) din Cluj-Napoca, condusă de dr. Andrei Tomuța - pentru rinichi, au încheiat cu succes una dintre etapele activității de transplant.
Datorită efortului și măiestriei echipelor medicale, un copil de 12 ani a primit șansa „la mâine” prin transplant hepatic. Intervenția salvatoare a fost realizată în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii (SCUC) „Grigore Alexandrescu” de către o echipă mixtă de chirurgi și anesteziști de la Institutul Clinic Fundeni, condusă de prof. dr. Vladislav Brașoveanu și dr. Ruxandra Fota – ATI și din clinica de chirurgie a SCUC Grigore Alexandrescu, condusă de conf. dr. Laura Bălănescu. Este al 5-lea transplant pediatric realizat în cadrul acestei unități sanitare, de la începutul anului.
În același timp, alți 2 pacienți au fost salvați prin transplant renal la ICUTR Cluj, sub coordonarea conf. dr. Florin Elec.
„În spatele acestor victorii pentru viață stau miile de ore de muncă, de abnegație și dăruire a unor profesioniști care și-au dedicat viața și cariera acestei activități”, susțin reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.
Marți, la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. dr. Nicolae Oblu” din Iași, familia unui alt pacient aflat în moarte cerebrală a fost de acord cu donarea de organe și țesuturi. 8 oameni au primit astfel o nouă șansă la viață prin transplant de organe și cornee, iar și mai mulți vor avea o viață mult mai bună prin transplant de țesuturi osteotendinoase.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.