Spirulina, sursă de substanţe nutritive
Cea mai valoroasă algă marină este spirulina, un superconcentrat natural care conţine elemente specifice atât regnului vegetal, cât şi regnului animal.
Spirulina conţine peste 280 de substanţe cu activitate biologică, dintre acestea remarcându-se vitaminele din complexul B (B1, B2, B6, B12), vitaminele E şi H, acidul folic, oligoelementele (fier, magneziu, mangan, potasiu, zinc), dar şi acizii graşi nesaturaţi Omega 3 şi Omega 6. Specialiştii recomandă includerea spirulinei în dieta persoanelor suprasolicitate, sub formă de pulbere adăugată în supe de zarzavat şi în diverse preparate cu peşte sau cu cereale (câte trei grame pe zi). S-a demonstrat că 100 de grame de spirulină conţin 60-70 de grame de proteine, adică de trei ori mai multe decât conţine carnea de porc. Dieta care conţine alge marine induce rapid senzaţia de saţietate, iar aportul caloric este redus. Includerea algelor în regimul alimentar este o modalitate de a scăpa de surplusul de kilograme, fără efecte secundare asupra sănătăţii. În plus, odată cu scăderea în dimensiuni a ţesutului adipos, se îmbunătăţeşte fermitatea şi elasticitatea pielii. Specialiştii recomandă un consum zilnic de trei grame de pulbere de alge, care poate fi adăugată în preparate de peşte, de zarzavaturi şi în salatele de fructe, timp de două-trei luni.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.