A avea un copil cu dizabilități este una dintre cele mai copleșitoare experiențe pentru părinți, o provocare căreia acești eroi de lângă noi trebuie să-i facă faţă la fiecare pas şi care, de cele mai multe ori, îi copleşeşte...

A avea un copil cu dizabilități este una dintre cele mai copleșitoare experiențe pentru părinți, o provocare căreia acești eroi de lângă noi trebuie să-i facă faţă la fiecare pas şi care, de cele mai multe ori, îi copleşeşte...
Fundația Mereu Aproape și partenerii săi au adus fericirea sărbătorilor pascale familiilor cu resurse materiale modeste prin ediția de Paști a Programului „Bucurie la cutie”. Cei 542 de beneficiari ai acestei ediții provin din familii, precum și din grădinițe și școli din București, dar și din mai multe județe ale țării, printre care și Bihor.
Trăim vremuri în care o mână întinsă către semeni înseamnă o poartă deschisă către ceruri. Miercuri, 24 aprilie, la Salonta, în Complexul muzeal „Vatra satului românesc” din Parcul Maria, a avut loc un eveniment caritabil, intitulat „Îmbracă un copil sărman de Paști”.
Bucuria și biruința Învierii Mântuitorului Hristos a fost trăită și în Salonta prin acțiunile umanitare organizate de Asociația „Sfântul Nicolae – Ocrotitorul orfanilor, văduvelor și nevoiașilor”, coordonată de doamna preoteasă Dorina Marian, împreună cu un grup de susținători și sponsori inimoși.
Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea a primit în dar, din partea Rotaract Club Oradea, un glucometru, un pulsoximetru, spirometru, tensiometru, un manechin de resuscitare și două microscoape digitale cu preparate histologice atașate.
Secția Clinică de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Copii – Băile 1 Mai, a fost, în perioada 20 – 21 aprilie, gazda mai multor evenimente care i-au făcut fericiți atât pe copiii, cât și pe medicii și personalul unității medicale.
Cea de-a patra ediție a acțiunii caritabile „Oradea donează o pâine” a avut loc marți, 23 aprilie, scopul organizatorilor fiind de a oferi minimul existențial, o pâine, unei persoane care chiar are nevoie de ea.
Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea a găzduit joi, 18 aprilie, Concursul „Știu și aplic - securitatea şi sănătatea în muncă se deprind pe băncile şcolii”. La eveniment au participat 108 elevi şi 27 profesori coordonatori de la mai multe unităţi de învătâmânt din Bihor.
Luminița Cionca are 18 ani și locuiește în Oradea. La vârsta de 4 ani, tânăra a fost diagnosticată cu o boală cruntă, epilepsie, pentru care a urmat tratament mai mulți ani. Nouă ani mai târziu, i s-a pus un alt diagnostic, Ataxie cerebeloasă sechelară.
Joi, 18 aprilie 2019, în sala „Traian Moşoiu” a Primăriei Oradea, a avut loc a doua festivitate de premiere din anul 2019 a familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă şi care au domiciliul în municipiul Oradea.