Activitate la Centrul de Zi - Cum să spui „Nu” în situații dificile
Copiii din Centrul de Zi, cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani, au luat parte la o activitate ce a vizat învățarea unor modalități eficiente de a spune „Nu” în situații dificile.
„Principalul obiectiv al activității a fost acela de a-i transpune pe copii în situații de viață concrete, în care răspunsul «Nu» este dezirabil, învățând că oricând pot alege refuzul, chiar dacă acest fapt înseamnă că nu-i pot mulțumi pe toți cei din jur”, anunță reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea.
Zilele trecute, copiii de la Centrul de Îngrijire Zi au învățat primii pași de dans, cu prilejul unei activități organizate în cadrul protocolului de colaborare dintre Direcția de Asistență Socială Oradea și Palatul Copiilor.
„Ne bucurăm că, de la începutul pandemiei cauzate de Sars Cov - 2, comunitatea noastră a dat dovadă de empatie, fiind aproape de semeni și dând o mână de ajutor acolo unde este mare nevoie. Mulțumim doamnei profesoare Lucia Elena Balaj, directoarea Palatului Copiilor Oradea, pentru implicarea de care dă dovadă, venind cu astfel de activități în sprijinul copiilor noștri care frecventează Centrul de Zi”, a declarat, atunci, Anca Grama, directoarea Direcției de Asistență Socială Oradea.
Centrul de Zi Oradea oferă copiilor de vârstă şcolară, încadraţi în învăţământul de masă, care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în: îngrijire pe timpul zilei, acordarea a două mese pe zi, activităţi de tip after school, educaţie, recreere, socializare, activităţi privind dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară.
Activităţile desfăşurate cu copiii în cadrul centrului sunt diversificate, adaptate vârstei lor, nivelului şi potențialului lor de dezvoltare, şi vin în sprijinul familiilor, prin promovarea unui model de educație și familial de îngrijire a copilului.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.