Asociația de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Unirea” Beiuș - 65 de ani de activitate
Marți, 7 mai, în Sala Mare a Primăriei municipiului Beiuş, a avut loc cea de-a 65-a Adunare Generală a reprezentanților membrilor Asociației de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Unirea” Beiuș.
La întrunire au participat 61 dintre cei 72 de delegați desemnați. Cât privește invitații de onoare, printre aceștia s-au numărat Ovidiu Dăescu, viceprimarul municipiului Beiuș, Marius Cioară, omologul său de la Ștei, Ioan Ojică, președintele filialei locale a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, și Viorel Ianc, președintele Asociației „Avram Iancu” Beiuș. Pe ordinea de zi a adunării s-au aflat șapte puncte, cele mai importante fiind: Darea de seamă asupra activității desfășurate de Consiliul de Conducere al Asociației de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Unirea” Beiuș pe anul 2018, Raportul comisiei de cenzori pe anul 2018, Planul de venituri și cheltuieli și cel de măsuri pentru 2019. În plus, fiind un moment festiv, participanții au vizionat un scurt material dedicat aniversarii celor 65 de ani de la înființarea asociației. Dintre realizările anului trecut, Nicolae Păcală, președintele Asociației de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Unirea” Beiuș, menționa introducerea unui sistem informatic performant, care permite reducerea timpului de așteptare la solicitarea de credite și o mai bună cunoaștere a situației la zi a activității asociației. Cât privește proiectele pentru acest an, vorbitorul a dat asigurări că și în 2019 vor fi organizate excursii pentru pensionari, cu subvenție de 50 la sută, chiar luna viitoare urmând să se desfășoare o astfel de activitate, pe itinerariul Blaj, Țara Bârsei și Valea Prahovei.
Înființată, cu numai 37 de membri, la 29 mai 1954, sub titulatura Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Beiuș, Asociația de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Unirea” avea, la finele anului trecut, nu mai puțin de 3.052 de membri înscriși, activitatea acesteia desfășurându-se în partea de sud-est a județului Bihor, pe teritoriul a patru orașe – Beiuș, Ștei, Vașcău, Nucet și al mai multor comune, de la Criștioru de Jos până la Dobrești și Sâmbăta.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.