Asociația „Simte Magia” a desfășurat, zilele trecute, un proiect deosebit cu copiii de la Școala Primară din Lugașu de Sus, un proiect finanțat de Direcția de Dezvoltare și Implementare de Proiecte.

„Am lucrat cinci ani în învățământ. Știu ce activități deosebite și interesante se pot pregăti și cât de receptivi sunt copiii la tot ce este nou. Cu toate acestea, am simțit că uneori nu este timp să se acopere anumite tematici și domenii de activitate, iar echipa noastră a pregătit trei ateliere inedite ce ajută la dezvoltarea creativității, a îndemânării și chiar la îmbogățirea cunoștințelor celor mici”, povestește Bianca Malița, președinta asociației.

Timp de trei zile, elevii au avut parte de activități deosebite, printre care: ateliere de magie alături de Eduard și Bianca, de fotografie, alături de Remus Toderici și Cristian Gligor, sau chiar de nutriție, pregătite de Amelia Șelariu și Lucia Iluța.

Într-o perioadă în care telefoanele inteligente și tehnologia se află la tot pasul, voluntarii asociației au fost surprinși să afle că unii copii nu au realizat niciodată vreo poză cu telefonul, cu atât mai puțin cu un aparat foto profesional. Din acest motiv, atelierul de fotografie a fost printre cele mai apreciate de cei mici, întrucât, timp de câteva ore, au avut ocazia să surprindă imagini deosebite cu colegii sau chiar cu peisaje de toamnă.

La finalul proiectului, munca lor s-a transformat într-o expoziție care i-a lăsat fără cuvinte.

Atelierele de magie au fost, de asemenea, fascinante, deoarece școlarii au avut ocazia să afle și ei câteva secrete din lumea magiei și, în același timp, să își dezvolte îndemânarea și creativitatea printr-o metodă nouă și captivantă.

Activitatea cea mai „apetisantă” a fost, fără doar și poate, atelierul de nutriție, unde accentul a fost pus pe transmiterea de noi cunoștințe în ceea ce privește alimentația sănătoasă. Desigur, partea practică a fost cireașa de pe tort pentru cei mici, ei având ocazia să pregătească cu mânuțele lor gustări delicioase și sănătoase.

Toate atelierele au fost susținute de profesioniști, care au răspuns fără ezitare la invitația coordonatorului de proiect. Echipa ce s-a format pe parcursul proiectului și-a propus ca, de anul viitor, să ajungă la cât mai multe școli din zone defavorizate, pentru a prezenta cât mai multe activități deosebite și pe placul celor mici.

Mai multe informații despre activitatea asociației „Simte Magia” și despre modul în care puteți face parte din proiectele lor se găsesc pe site-ul www.Simte-Magie.ro sau pe pagina de Facebook a asociației.