Două decenii de activitate - Sărbătoare la Şcoala poliţiştilor de frontieră
Cea de a 5-a ediţie a Simpozionului internaţional al cadrelor didactice din instituţiile de învăţământ poliţienesc a reunit săptămâna aceasta, la sediul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Oradea, şefi şi reprezentanţi ai şcolilor poliţiilor de frontieră din şase state, alături de inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, chestor şef de poliţie Ioan Buda, ambasadorul Franţei în România, Excelenţa Sa Philippe Gustin, un reprezentant al Agenţiei Frontex, reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor precum şi ai Ministerului Apărării Naţionale.
Simpozionul internaţional al cadrelor didactice din instituţiile de învăţământ de ordine şi siguranţă publică din ţară şi străinătate a fost găzduit în perioada 17-21 septembrie a.c. de Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră "Avram Iancu" din Oradea, cu ocazia sărbătoririi a 20 de ani de activitate. Tema a fost "Aspecte practice şi metodologice ale proiectării documentelor curriculare şi de planificare a procesului instructiv-educativ în instituţiile de învăţământ poliţienesc". La eveniment au participat reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ de ordine şi siguranţă publică din şase state: Germania, Republica Slovacia, Ungaria, Republica Moldova şi România. "Prin acest proiect, iniţiat în 2008, se doreşte stabilirea şi punerea în funcţiune a unei metodologii comune, uniformizarea documentelor curriculare şi de planificare a procesului instructiv-educativ pentru a corespunde necesităţilor de pregătire a poliţiştilor atât în ţară, cât şi în Uniunea Europeană. Discuţiile celor prezenţi la întâlnire s-au axat pe probleme de actualitate în domeniul metodologic, baza acestora fiind experienţa acumulată şi analiza modului în care instituţiile participante desfăşoară aceste activităţi", a precizat comisar Eugen Micheş, purtător de cuvânt al instituţiei de învăţământ.
Scurt istoric al Şcolii
În 1992, la sfârşitul lunii iulie, s-a înfiinţat la Oradea Şcoala Militară pentru Pregătirea Subofiţerilor de Grăniceri, în prezent aceasta funcţionând sub denumirea de Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" Oradea. Principala atribuţie a şcolii o constituie formarea iniţială a agenţilor operativi de poliţie de frontieră, prin cursuri de zi cu durata de 2 ani. De asemenea, în cadrul şcolii, sunt organizate cursuri de perfecţionare, cursuri de specializare, pregătire în domeniul limbilor străine a lucrătorilor Poliţiei de Frontieră, dar şi perfecţionarea personalului altor structuri cu atribuţii în domeniul Schengen şi cunoaşterea legislaţiei Uniunii Europene. Până în prezent, în cadrul şcolii au absolvit 19 promoţii de agenţi de poliţie de frontieră, fiind şcolarizaţi 2.115 elevi.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.