Fundaţia Mihai Neşu, alături de copiii cu deficienţe neuromotorii - Hidroterapie pentru 45 de copii
Fundaţia Mihai Neşu oferă, lunar, 160 de şedinţe de terapie prin înot pentru 45 de copii cu deficienţe neuromotorii, prin intermediul unui program derulat în parteneriat cu Fundaţia Vodafone România, care a oferit o finanţare de 68.000 lei. Orădenii care au copii cu asemenea deficienţe pot să se programeze pentru a putea beneficia de hidroterapie, costul şedinţelor fiind subvenţionat în proporţie de 60%.
Hidroterapia, la fel ca și kinetoterapia şi terapia ocupaţională, este una dintre cele mai eficiente metode de îmbunătăţire a abilităţilor neuromotorii. Copiii care suferă de acest tip de deficiențe trebuie să facă zilnic eforturi pentru a deprinde abilităţi care, pentru orice copil sănătos, vin natural. „Costul ședințelor de hidroterapie este subvenționat de Fundația Vodafone România în proporție de 60%, astfel încât beneficiarii mai au de achitat doar 20 de lei pentru o ședință”, se precizează într-un comunicat de presă transmis joi de Fundaţia Vodafone. Colaborarea Fundației Vodafone România cu Fundația Mihai Neșu a început în anul 2016, cu o finanțare în valoare de 314.000 de lei, care a permis achiziționarea mai multor echipamente de recuperare medicală, printre care un sistem modular de scripetoterapie, echipamentul TheraSuit Therapy (o terapie unică în țară) și TOBII - care permite controlarea unor dispozitive cu ajutorul privirii. Echipamentele au intrat în dotarea Centrului de Recuperare pentru Copii cu Dizabilităţi Neuromotorii Sfântul Nectarie al Fundației Mihai Neșu. Finanțarea oferită a acoperit și salariile terapeuților pe o perioadă de șase luni, precum și costurile lor de specializare și certificare pentru a practica metoda TheraSuit în scopuri clinice. „Vladimir este un copil cu sindrom Angelman. După prima sesiune de TheraSuit, în vara anului trecut, s-a ridicat singur în picioare în pătuțul lui, iar în timpul celei de-a treia sesiuni, a început să meargă în partupedie. Acum merge cu ajutor și putem spera că va face primii pași singur. Mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect pentru schimbarea pe care a produs-o această terapie în viețile noastre”, a declarat Larisa Munteanu, mama lui Vladimir.
În anul 2016, centrul de recuperare înființat de Fundația Mihai Neșu în Oradea a oferit 7.680 de ședințe de kinetoterapie, 1.320 de ședinte de terapie ocupațională, 1.320 de ședinţe de logopedie, 150 de ședinţe de consiliere individuală, 40 de întâlniri de grup și 2.640 de ore de TheraSuit Therapy.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.