Creșa Oradea, din subordinea Direcției de Asistență Socială Oradea, a organizat, recent, prima întâlnire din acest an, în cadrul programului ABC pentru mămici și tătici, dedicat părinților ai căror copii frecventează creșele din municipiul Oradea. 

De această dată, având în vedere că ne aflăm în sezonul rece, tema abordată a fost „Îmbolnăvirile de sezon și creșterea imunității copiilor”, temă susținută de Paula Marian, doctor primar pediatru, specialist în pneumologie. La întâlnire au participat peste 30 de părinți. 
Directorul DAS Oradea, Anca Grama, prezentă la eveniment, le-a mulțumit părinților pentru participare și pentru încrederea acordată creșelor publice prin înscrierea copiilor la creșele din subordinea DAS Oradea, accentuând importanța cooperării dintre părinți și personalul creșei, pentru a asigura copiilor un mediu echilibrat și sigur în dezvoltarea armonioasă a acestora. 
Fiind o perioadă care vine cu multe provocări atât pentru cei mici, cât și pentru părinții acestora, o perioadă care, din cauza virușilor specifici sezonului rece, sensibilizează starea de sănătate a celor mici, doctorul Paula Marian a venit în ajutorul părinților cu o multitudine de sfaturi și informații utile referitoare la identificarea primelor semne de boală și mijloace de creștere a imunității copiilor. A fost o dezbatere interactivă, menită să facă distincție între miturile care circulă în mediul online și recomandările din activitatea practică a specialiștilor privind diverse scheme de tratament preventiv naturist.
Potrivit reprezentaților DAS Oradea, scopul acestor întâlniri este acela de a îmbunătăți comunicarea și relația dintre părinți și colectivul creșelor, și de a crește încrederea lor în aceste servicii, mai ales că vorbim de o etapă importantă din viața copiilor foarte mici, respectiv primii ani de colectivitate, care vin cu o serie de provocări. Temele care urmează să fie dezbătute la următoarea întâlnire din cadrul programului ABC pentru mămici și tătici vor fi efectele utilizării în exces a tehnologiei la copiii de vârstă antepreșcolară.