Copilul cu autism nu vorbește, nu te privește în ochi, nu te îmbrățișează, nu spune ce-l doare, nu simte lumea ce îl înconjoară, lucruri firești pentru un copil fără acest diagnostic...

Cu pași mici pentru fiecare cuvânt, pentru fiecare achiziție, cu renunțări și sacrificii zi de zi, lună de lună, ani după ani. Terapia de recuperare este costisitoare și este suportată aproape în întregime de familia copilului cu autism. Un procent mic dintre copiii diagnosticați cu autism ajung la vârsta adultă să fie independenți și redați societății. Alții rămân în grija familiilor din care provin. Astfel, copilul cu autism devine adultul cu autism, pentru că autismul nu dispare la vârsta adultă.

Centrul de zi SOS Autism Bihor vine în sprijinul tinerilor cu autism, oferind servicii licențiate de recuperare și reabilitare. Programul Centrului de zi este de luni până vineri, între orele 8.00-16.00, coordonatoarea centrului fiind Alina Gherghel. Terapeuții centrului sunt Cristina Berdea (Zbîrce), psiholog clinician, Leonora Radu Bledea, psihopedagog și kinetoterapeut, Ana Maria Crăciun, psihopedagog, Raluca Bodea, psiholog, Mirela Burlău, fiziokinetoterapeut și terapeut ocupațional. Programul tinerilor cuprinde activități diverse, cunoașterea corpului uman, a mediului, activități de autogospodărire, activități educaționale, igienă, ateliere de creație cu voluntara Cristina Roșu, ore de gimnastică cu Nora, dans, meloterapie cu Cristina, activități de stimulare cognitivă și relaxare. De asemenea, tinerii beneficiază de terapii specifice în orele de consiliere psihologică și kinetoterapie. Prin acest program, Asociația SOS Autism Bihor vine în întâmpinarea nevoilor adulților cu autism de a socializa, de a avea un program zilnic într-un mediu adecvat nevoilor lor.

Astăzi, acești oameni speciali au nevoie de sprijinul nostru.

„Copiii și tinerii, beneficiari ai Asociației SOS Autism Bihor, au nevoie de terapie în continuare. Ei pot deveni utili societății, dacă dobândesc abilități de viață independentă. Pentru a susține această cauză, William Flores a fost cel care și-a manifestat dorința de a fi alături de noi. Cu peste 100.000 de fani pe YouTube, instructorul de fitness internațional, cu ani de experiență în balet, dans modern, jazz, reggaeton, salsa, cumbia, dans popular, merengue și hip hop, William călătorește pe toată planeta pentru a-și împărtăși pasiunea și energia. Sloganul său este 100% „savor latino”! Are experiență bogată ca dansator și a participat la mai multe evenimente importante de dans internațional în locuri precum Dubai, SUA, Singapore, Mexic, Germania, Spania, Malta, Franța, Italia și Irlanda”, menționează Simona Zlibuț, președinta Asociației SOS Autism Bihor.

Toți cei care doresc să sprijine Asociația SOS Autism Bihor sunt așteptați în data de 1 februarie, de ora 18.30, la Liceul „Don Orione” din Oradea (str. Cazaban nr. 49/E, Oradea - România) , pentru a participa la un Zumba MasterClass plin de energie. Potrivit organizatorilor, toate fondurile strânse vor merge către Asociația SOS Autism Bihor. Donația minimă este de 45 de lei.