CA Oradea a capotat din nou pe teren propriu și în partida cu Minaur Baia Mare. Fără a conduce în mod evident ostilitățile în teren, echipa maramureșeană a dezvoltat un joc cu ceva mai legat decât gazdele și s-a impus în final la ultima fază a jocului, după un șut care a conținut și o dramă de șansă, cu scorul de 3-2 (1-1).

CAO, mișcare retrogradă!

Întâlnirea a început cu un moment de reculegere în memoria celui care a fost un mare iubitor al fotbalului bihorean, Mircea Ghețe, tatăl actualului antrenor cu portarii de la CA Oradea, Vlad Ghețe. Odihnă veșnică Mircea Ghețe!

„Vulturii verzi”, după ce au adunat puncte prețioase cu codașele clasamentului și s-au cocoțat pe poziția secundă a ierarhiei, risipesc agoniseala chiar pe teren propriu, cu echipele din prima parte a ierarhiei. CAO se pare că este un fel de sanitar care oblojește rănile echipelor fruntașe ale seriei care au fost lezate în etapele precedente. Așa s-a întâmplat cu Zalăul și acum cu Minaur și probabil la fel se va întâmpla etapa viitoare la întâlnirea cu Lotus, care a pierdut și ea două puncte importante pe terenul unei echipe modeste a seriei noastre. Cu o asemenea evoluție retrogradă, CAO riscă să se îndepărteze de primele patru poziții care duc în playoff dând apă la moară celor care afirmă că echipa orădeană nu merită una dintre aceste poziții fruntașe din moment ce nu reușește mai nimic cu echipele mai răsărite ale seriei.

Istoricul partidei

Întâlnirea a început într-o notă de echilibru total. Preț de vreo 20 de minute, echipele au desfășurat un joc de tatonare așteptând parcă fiecare greșeala celeilalte. Primii care au început să pună o presiune pe poarta adversă au fost oaspeții, care au ratat câteva bune situații de gol prin Rus, în minutele 21 și 29, sau Batchabi, în minutul 23. Însă a fost suficient ca în minutul 33 Fl. Chitaș să pornească o șarjă irezistibilă pe stânga, din propriul teren, care a fost oprită prin fault în careul băimărenilor, pentru ca orădenii să deschidă scorul. C. Letan, „specialistul casei”, și-a asumat sarcina transformării, cu succes, a acestui penalty. Apoi jocul, destul de spectaculos de altfel, s-a dsefășurat cu precădere între cele două careuri, cu oaspeții ceva mai incisivi. Astfel, după ce au mai ratat situații prin Rus, în minutul 35, când Barabaș a deviat spectaculos balonul peste transversală, același Barabaș respingând, cu un ultim efort, de la rădăcina barei, cinci minute mai târziu, un șut a lui S. Ciocan, oaspeții au reușit să restabilească egalitatea în minutele de prelungire ale primei părți. S. Ciocan a executat o lovitură liberă din dreapta, iar balonul deviat a intrat între buturile orădenilor pentru 1-1 la pauză.

Partea a doua a continuat cam în aceeași notă de echilibru. Însă în minutul 54, vârful Batchabi a fost faultat în careul gazdelor. Lovitura de pedeapsă a fost concretizată de S. Ciocan, oaspeții preluând conducerea. Tot de la punctul cu var se va restabili din nou egalitatea după ce portarul Gudea a intervenit neregulamentar, în propriul careu, la orădeanul Gunie. Și de această dată a executat C. Letan trimițând în bara laterală, balonul intrând apoi în plasă, cu ceva emoții, pentru 2-2. Ultimele minute i-a găsit pe jucătorii orădeni mai prezenți în jumătatea maramureșenilor. Dar a fost suficientă o simplă indecizie a alb-verzilor pentru ca, la chiar ultima fază a disputei, M. Donca să tragă cu disperare un șut de la circa 30 de metri, balonul descriind o acoladă peste Barabaș, ușor ieșit dintre buturi, și să poposească, spre disperarea gazdelor, în plasă, aproape de vinclu. A fost golul victoriei băimărene care, după cum au decurs ostilitățile în teren, nu se poate spune că nu au meritat-o!

Etapa viitoare, sâmbătă 23 octombrie, de la ora 15:00, CA Oradea se va deplasa în vecini, la Sânmartin, pentru întâlnirea cu Lotus, altă echipă care ar dori să-și refacă moralul după ultimul rezultat, pe spinarea „vulturilor verzi”.

CA ORADEA – MINAUR BAIA MARE 2-3(1-1)

Marcatori: Cosmin Letan '33 '75, (ambele din penalty) / Sergiu Ciocan '45+2 '55 (penalty), Mircea Donca '90+3

CA Oradea: Ad. Barabaș – Cr. Urbanowscki ('44 Cr. Copil), C. Letan, D. Stan, L. Ioviță, G. Cherman, R. Gunie ('77 D. Marina), A. Gheorghiță ('55 Al. Lezeu), D. Cîrjan ('55 R. Ardelean)), Fl. Chitaș, M. Hosu ('77 Fl. Porumb). Antrenori: Florin Farcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe

Minaur: Al. Gudea – M. Potcoavă ('35 D. Dunca), G. Oiță, M. Lazăr, D. Simion, D. Matei, M. Donca, R. Rus ('63 V. Giurgiu), A. Văsălie ('75 P. Nistor), Sg. Ciocan, G. Batchabi ('75 C. Stanciu). Antrenor: Ciprian Danciu

Arbitri: Cătălin Roman (Timișoara) – Călin Cimponeriu (Lugoj), Patrick Sandu (Timișoara)

Observatori FRF: Constantin Por (Satu Mare), Leontin Moga (Zalău).