CS Olimpic Vadu Crișului împreună cu Departamentul de Dezvoltare Transilvania din cadrul Federaţiei Române de Rugby au organizat recent cel de-al VII-lea turneu de minirugby din cadrul Campionatului Regional Transilvania, competiția fiind dotată cu „Trofeul Crișului”.

Iată că frumoasa localitate bihoreană își pune serios amprenta pe harta rugbystică a țării, lucru lăudabil și de apreciat. Merit indiscutabil îl are prof. Lucian Reti care, printr-o muncă de invidiat sprijinită de reprezentanții FRR din zonă, face ca localitatea Vadu Crișului, prin minunații ei copii, să fie tot mai cunoscută. Ultima ispravă au realizat-o chiar acasă, pe teren propriu, ocupând în final locul al III-lea în fața unor echipe cu tradiție precum cele din Sibiu, Câmpia Turzii sau Cluj-Napoca.

Competiția de minirugby a fost organizată pentru două categorii de vârstă, U10 și U12, meciuri neoficiale disputându-se la U14 și U15. La finalul unei zile superbe, cu meciuri frumoase și interesante, clasamentele au arătat astefel:

Clasament U10

  1. Warriors Timişoara  I                          
  2. ACS „Florin Popovici“                        
  3. CS Olimpic Vadu Crişului                         
  4. CSS Viitorul Cluj-Napoca                       
  5. CSM Câmpia Turzii                                  
  6. CS Şoimii Câmpia Turzii                               
  7. CSM Sibiu                                                    
  8. Warriors Timişoara II   

 

Clasament U12

 

  1. CSM Câmpia Turzii                      
  2. Warriors Timişoara                    
  3. CSŞ Şoimii Sibiu 
  4. RC Arieşul Mihai Viteazul

 

„Campionatul Regional de Minirugby Transilvania aduce pe zi ce trece tot mai multe surprize și, spre bucuria noastră, dintre cele plăcute. Locul al III-lea ocupat de CS Olimpic Vadu Crișului în etapa a VII-a este cel mai elocvent exemplu. Un turneu foarte reușit, contribuția esențială aparţinând gazdelor care, cu ajutorul Primăriei Vadu Crişului, al Colegiului Tehnic Nr. 1 și al inimoșilor părinți sprijiniți de oficialii FRR, au făcut din competiție o sărbătoare a mișcării, bunei dispoziții şi prieteniei, totul fiind în folosul micilor rugbyşti. Aduc pe această cale mulțumirile mele și ale FRR tuturor celor implicați, iar comunitatea locală trebuie să fie mândră de lucrurile frumoase care se desfăşoară, de faptul că tânăra generație locală crește educată frumos, în valorile rugbyului: respect, disciplină, solidaritate, integritate, fair-play și  mai ales plăcerea jocului”, a declarat Gheorghe Sabău, DRD Transilvania.