Tenismena Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 6, s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale turneului de la Roma (Italia), de categorie Premier 5, dotat cu premii în valoare totală de 2.775.745 de euro.

Intrată în competiţie direct în turul al doilea, Halep a învins-o, scor 6-1, 4-6, 6-0, pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova. Partida dintre cele două sportive a durat o oră şi 39 de minute.

Primul set i-a revenit Simonei, în 27 de minute, scor 6-1, după ce românca a reuşit trei break-uri şi nu şi-a cedat niciodată serviciul. Pavliucenkova a restabilit echilibrul în actul secund, pe care şi l-a adjudecat, scor 6-4, în 47 de minute, după ce a profitat de trei erori pe serviciu ale Simonei Halep. Totodată, rusoaica şi-a pierdut şi ea serviciul de două ori. În decisiv, Halep nu i-a mai dat nicio şansă adversarei din Rusia, care n-a reuşit să câştige niciun break. Simona a câştigat setul trei, scor 6-0, în 25 de minute şi avansează în sferturile de finală ale turneului italian.

În turul următor, Halep va juca împotriva lui Anett Kontaveit (Estonia, 68 WTA), cea care a făcut două victime importante la Roma: 6-4, 6-0 cu liderul mondial Angelique Kerber în turul secund, respectiv 6-1, 6-1 cu Mirjana Lucic în optimi.

Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, anul acesta, la Miami, unde românca s-a impus în minimum de seturi. Pentru calificarea în sferturile de finală, românca şi-a asigurat un cec în valoare de 53,055 de euro şi 190 de puncte în clasamentul mondial.