Asociaţia Star Vivere din Oradea este singura școală muzicală din România care a triumfat la Festivalul „Mamaia Copiiilor”, câștigând 3 mari trofee la festivalul de la Marea Neagră.

Asociaţia Star Vivere din Oradea este singura școală muzicală din România care a triumfat la Festivalul „Mamaia Copiiilor”, câștigând 3 mari trofee la festivalul de la Marea Neagră.
Început cu 9 ani în urmă, ca un joc de divertisment, pe marginea bazinului de la Spitalul de Recuperare Felix, de către câțiva pasionați de jocul de table, s-a transformat repede într-un joc organizat.
Într-un moment când proiectul de reabilitare a Casei Memoriale Iuliu Maniu din Bădăcin are mare nevoie de ajutor, veşti bune vin de la Consiliul Baroului București. Consiliul Baroului a decis alocarea sumei de 15.000 de euro.
Primăria și Consiliul Local Criștioru de Jos organizează la sfârșitul acestei săptămâni, mai precis în 29-30 iulie, la hotarul dintre satele Săliște de Vașcău și Poiana, serbarea câmpenească „La Izvorul lui Horea”, cu ocazia Zilelor comunei Criștioru de Jos.
Vineri, 14 iulie, a avut loc întâlnirea absolvenților promoției 1982, din clasa a XII-a A, specialitatea minier, a Liceului Industrial nr. 2 din orașul Doctor Petru Groza, iar dintre cei 30 de absolvenți au fost prezenți 16.
Este dovedit faptul că muzica și dansul reprezintă un limbaj internațional, cu importante valențe privind cunoașterea și relaționarea interumană.
Localnicii din Gura Bohotin, județul Iași, nu mai fac focul în cuptoarele de acasă, pentru a coace pâine sau cozonaci, după ce, în centrul satului a fost construită o vatră de cinci metri lungime şi trei metri înălţime, la iniţiativa primarului, care s-a gândit că în acest fel se va păstra tradiţia.
În aceste zile, mai precis în perioada 8-16 iulie, un grup de italieni care fac parte din Asociația „Incontro Fra I Popoli” participă la un proiect pastoral în colaborare cu Parohia Ștei, Parohia Beiuș (Protopopiatul Greco-Catolic) și Asociația „Ave Miriam”, fiind oaspeții Bisericii Greco-Catolice, cu hramul „Schimbarea la Față”, din Ștei, unde participă la o tabără în cadrul „Săptămânii tinerilor 2017 - Întâlnirea între popoare”.
Într-o epocă în care „modernismul” a pătruns puternic și în mediul rural, influențând modul de viață și comportamentul tradițional, s-a renunțat la cele mai importante simboluri ale poporului român, care ne individualizează ca popor, creația populară, folclorul cu toate formele și mijloacele de manifestare.
În perioada 3-8 iulie 2017, cu binecuvântarea PP Sofronie, episcopul ortodox al Oradiei, în Eparhia Oradiei, s-a desfăşurat cea de-a zecea ediţie a taberelor de creaţie religioasă intitulate generic „Împreună, să ne cunoaştem tradiţia şi valorile creştine”.