Proiectul „Oameni pentru muncă”, al cărui beneficiar este Filiala Bihor a Asociației Comunelor din România (ACoR), a fost lansat joi, 9 februarie.

Proiectul „Oameni pentru muncă”, al cărui beneficiar este Filiala Bihor a Asociației Comunelor din România (ACoR), a fost lansat joi, 9 februarie.
La începutul anului 1850, Avram Iancu, fostul conducător pașoptist al românilor ardeleni, pornea spre Viena, pentru o audiență la împăratul Franz Josef. În drumul său spre capitala Imperiului Habsburgic, la 6 februarie, Iancu poposea la Beiuș, unde, într-o casă veche de pe strada Burgundia Mare, nr. 20, a fost găzduit de apropiații săi dintre românii beiușeni.
Joi, 2 februarie, la Muzeul Municipal Beiuș a avut loc vernisajul unei expoziții fotografice inedite, după cum sugerează chiar titlul acesteia: „Tradiții de iarnă din Ținutul Beiușului prin ochii unui amator”.
Vineri, 3 februarie, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor la Centura ocolitoare a municipiului Beiuș. Amânate cu circa șase luni, timp necesar soluționării contestațiilor depuse în urma licitației pentru desemnarea constructorului, lucrările la Centura Beiuș presupun construirea a două viaducte și trei pasaje supraterane, intervenții în albia Crișului Negru și realizarea centurii propriu-zise.
Andrei, un tânăr pompier bihorean, care se întorcea, marți seara, de la un prieten din Sântandrei, a sărit în ajutorul victimelor unui accident rutier, produs cu câteva momente înainte de sosirea lui la locul evenimentului.
La Pocola, comună aflată în vecinătatea Beiușului, a fost înființat un nou ansamblu folcloric.
De-a lungul timpului, peştera şi ceramica albă au devenit brandurile localităţii Vadu Crişului. În acest an, în luna noiembrie, se vor împlini 120 de ani de când Czárán Gyula, prin dinamitare, a reuşit să disloce imensul perete de calcar deschizând astfel intrarea peşterii.
A devenit o tradiție ca beiușenii să marcheze printr-o slujba ecumenică, găzduită de biserica greco-catolică „Sfinții Trei Ierarhi”, Octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor (18-25 Ianuarie).
La împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, la Liceul Tehnologic „Unirea” Ștei s-a organizat un spectacol menit să marcheze atât sărbătorirea Micii Uniri cât și Ziua Liceului șteian, susținut de elevii acestei prestigioase instituții de învățământ de la poalele Munților Apuseni.
Începutul acestei săptămâni a adus vești bune pentru elevii, părinții și profesorii de la Școala Gimnazială din Căbești. A fost semnat ordinul de începere al lucrărilor pentru amenajarea parcării, a împrejmuirii și curții școlii.