În ultima vreme, la Staționarul 2 (Spitalul Vechi) s-au derulat lucrări de reabilitare care au ca efect eficientizarea actului medical, aspect subliniat de Claudiu Lupău, managerul Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici” Beiuș.

În ultima vreme, la Staționarul 2 (Spitalul Vechi) s-au derulat lucrări de reabilitare care au ca efect eficientizarea actului medical, aspect subliniat de Claudiu Lupău, managerul Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici” Beiuș.
În cadrul proiectului Erasmus+ „Formare profesională europeană pentru elevi și profesori europeni”, cu un grant de finanțare de 91.920 euro, 15 elevi și doi profesori de la Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei sunt implicați într-un flux de mobilitate în Italia.
Nouă primării bihorene - Țețchea, Șinteu, Cociuba Mare, Șuncuiuș, Curățele, Săcădat, Cefa, Sânnicolau Român și Toboliu – au intrat, în acest an, în posesia a peste 3.600 hectare de islaz, în urma demersurilor juridice efectuate de Instituția Prefectului.
Medicul orădean, dr. Andrei Costea, fondatorul Caravanei cu Medici, fliliala Bihor, a strâns din nou o echipă multidisciplinară din toată țara, cu care va oferi consultații gratuite într-o zonă defavorizată de accesul facil la servicii medicale, la poalele Munților Apuseni.
Procedura de licitație pe patru loturi pentru execuția lucrărilor la 12 puncte de colectare a deșeurilor cu aport voluntar a fost lansată joi, 6 octombrie.
Consiliul Județean Bihor construiește un pod nou în localitea Nimăiești, din comuna Curățele. Vechiul pod, construit în 1970, are podina din grinzi de lemn puse pe o structură metalică și nu mai corespunde normativelor.
Recepția lucrărilor la complexul de bazine de înot didactice din orașul Valea lui Mihai a avut loc miercuri, 5 octombrie, în prezenţa vicepreședintelui Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, președintelui Agenției de Dezvoltare Durabilă Bihor (ADD), Vitalyos Barna, viceprimarului orașului Valea lui Mihai, Karsai József Attila, și reprezentanților firmei de construcții.
Odată cu finalul lunii septembrie, s-au încheiat și activitățile proiectului „Grădina urbană Biofloramix Săcueni - noțiuni teoretice și practice despre permacultură, pentru copii și tineri”. Proiectul a fost derulat de Ecotop Oradea, în parteneriat cu Liceul Teoretic Petofi Sandor din Săcueni și Primăria Săcueni.
În perioada 25 septembrie -1 octombrie, peste 1.500 de copii, tineri și adulți au pășit în tărâmul poveștilor în cadrul Festivalului Internațional de Povești din Bihor. Prin acest festival organizatorii au demonstrat că se pot folosi poveștile ca instrument de educație nonformală, în psihoterapie, dar, bineînțeles, și în divertisment.
Direcția Silvică Bihor, alături de Garda Forestieră Oradea și Fundația „Muzsikal as erdo”, organizează evenimentul cultural-artistic, deja tradițional, „Cântă pădurea”. Festivalul care, de la an la an, s-a bucurat de o audiență tot mai mare, se va desfășura duminică, 2 octombrie, în pădurea din apropierea Băilor 1 Mai, începând cu ora 11.00.