La sfârşitul acestei săptămâni, în zona de intrare a peşterii din Vadu Crişului, va putea fi vizitată o expoziție inedită, intitulată „Prehistoric Art”. Expoziţia este organizată în cadrul primei ediţii a „Zilelor Defileului Crişului Repede”.

La sfârşitul acestei săptămâni, în zona de intrare a peşterii din Vadu Crişului, va putea fi vizitată o expoziție inedită, intitulată „Prehistoric Art”. Expoziţia este organizată în cadrul primei ediţii a „Zilelor Defileului Crişului Repede”.
Sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 15.00, la Casa Memorială „Iuliu Maniu”, Bădăcin, va avea loc o manifestare culturală, intitulată „Biserica Română Unită cu Roma, Greco - Catolică - 74 de ani de la desființare”.
După o pauză cauzată de coronavirus, duminică, 25 septembrie, a avut loc primul târg post-pandemic de păsări și animale mici de la Beiuș. Organizat, ca de obicei, de Asociația Crescătorilor de Păsări și Animale Mici „Crișul Negru” Beiuș, evenimentul s-a desfășurat la Obor și a adunat circa 70 de crescători din întregul județ.
Evenimentul „Straiță plină”, definit de organizatori drept „târg de bunătăți, meșteșuguri și voie bună”, a adunat sâmbătă, 24 septembrie, numeroși bihoreni în locul numit „Între Râuri”, de la intrarea în Roșia dinspre Beiuș.
Prin inițiativa „Let's Do It, România!”, Primăria orașului Ștei a susținut acțiunea de colectare a deșeurilor, în cadrul acțiunii „Ziua de Curățenie Națională 2022 ”, desfășurată, la finalul săptămânii trecute, în urbea de sub poalele Munților Apuseni.
Consiliul Județean Bihor a aprobat actualizarea documentațiilor la Parcurile Industriale din Aleșd, Beiuș și Ștei, în vederea finanțării din fonduri europene pe axa care prevede susținerea mediului de afaceri.
Circulația rutieră a fost suspendată temporar pe drumul județean DJ 792A, la ieşirea din Tinca spre Belfir, ca urmare a unor probleme apărute la un pod provizoriu.
Din punct de vedere turistic, România noastră dragă ne oferă o multitudine de obiective si locuri. De la malul Mării Negre, până la romantismul din Delta Dunării și la spectaculoșii munți Carpați, România ne oferă unele locuri unice în Europa și chiar unice in lume!
La 13 septembrie, de Ziua Pompierilor din România, am aniversat 174 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, unde compania de pompieri condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a acoperit de glorie în apărarea idealurilor Revoluției pașoptiste.
Duminică, sătenii din Briheni (comuna Lunca) au fost în sărbătoare; după doi ani de pandemie, Festivalul plăcintelor a fost reluat.