Schimbarea clasei politice este o utopie, atâta timp cât între cei de la putere și cei din opoziție se duc lupte pe viață și pe moarte pentru „ciolanul de ros” apărat cu strășnicie de unii și râvnit cu ardoare de alții, al căror obiectiv, după anii de „secetă” cât au stat în opoziție, este cucerirea, cu orice preț, a puterii și conservarea ei o perioadă cât mai îndelungată de timp.
Controverse
Scurt pe doi din colţul hărţii
Aşa ceva n-a mai văzut Parisul! Ex-pedelistul Sebastian Bodu candidează pe listele UDMR, la Constanţa! Să presupunem că va fi ales, oare cum se va descurca la şedinţele de grup parlamentar? I-or fi aplicat testul de limbă? Te pomeneşti că Bodu are şi cetăţenie maghiară?
- 23 Octombrie 2016
- Citeste
Mituri eronate
Primul mit: „Lumea-i extraordinar de rea!”. Auzi asta zi de zi, pe stradă, la radio, la tv. Toți oamenii se întind între două extreme: o extremă a oamenilor care într-adevăr poartă răutatea în suflet și care nu sunt în stare de altceva, și extrema oamenilor incapabili de ură și incapabili de a face rău.
- 21 Octombrie 2016
- Citeste
Ultimele zile de liniște
Hienele au început să dea târcoale și să explice la principalele două haznale tv și, șarjant, și la televiziunile mai serioase, cât de dezastruos a fost actualul guvern.
- 20 Octombrie 2016
- Citeste
Originea cuvântului ARDEAL
Etimologia sau studiul originii și evoluției cuvintelor este una dintre cele mai fascinante discipline filologice. Oamenii de știință susțin că cea mai bună definiție a unui lucru este etimologia lui. Definițiile etimologice au avantajul că trimit la sensul originar, primordial, genuin al termenilor, fără încărcături semantice sau interpretări ulterioare, uneori părtinitoare.
- 19 Octombrie 2016
- Citeste
Risipa săracului
Cultura și civilizația sunt expresia fidelă a sufletului unui popor. Când îți lipsesc argumente majore care să-ți promoveze imaginea națională, care te legitimează sau te discreditează în ochii lumii, atunci frumusețea acelui suflet este expusă de cultură și civilizație, de istoria acestei culturi și civilizații. Iar această istorie nu poate fi mai bine cunoscută, mai rapid și mai intuitiv decât vizual în muzee.
- 17 Octombrie 2016
- Citeste
Scurt pe doi din colţul hărţii
Politichie, demagogie, ţigănie, babilonie... Liviu Dragnea a spus: „Nu m-ar deranja dacă Crin Antonescu ar candida pe lista PSD”. Mai bine-l întreba înainte şi pe fostul preşedinte al PNL. Că poate pe el l-ar deranja! * În vreme ce Ilie Năstase se anunţă „out” din politică, umblă zvonul că un alt mare tenisman, însuşi Ion Ţiriac, ar putea candida pe listele liberalilor. Ce, s-a plictisit deja de Laurette sau au început să-i scârţâie afacerile? * Altu’ la rând!
- 16 Octombrie 2016
- Citeste
Criza existențială națională
Toată lumea se întreabă de ce toate popoarele care au scăpat de râia comunistă au putut porni motoarele și progresează, inclusiv albanezii, iar noi ne scufundăm în băltoaca neputinței. Există câteva condiții mintale pentru un popor, care îi oferă acces la progres. Prima este cultul muncii. La ora actuală, ca niciodată în istoria noastră, nu există ceva mai de disprețuit decât munca.
- 12 Octombrie 2016
- Citeste
Valenţele lui 12 octombrie 1918
În istoria fiecărei naţiuni există momente definitorii. Pentru români, 12 octombrie este unul dintre acestea. Atunci, la 12 octombrie 1918, liderii naţionali din Transilvania se reuneau în casa avocatului Aurel Lazăr pentru a transmite lumii doleanţa locuitorilor români din Imperiul Austro-Ungar de a-şi obţine autodeterminarea, pentru ca apoi să decidă unirea cu România. Lucrurile nu au fost simple.
- 11 Octombrie 2016
- Citeste
Scurt pe doi din colţul hărţii
În ciuda unor zvonuri răutăcioase, Elena Udrea n-a abandonat Masterul de la Teologie. Însă e la fel de adevărat că nici n-a fost prezentă la prima zi de şcoală.
- 09 Octombrie 2016
- Citeste
Crişana Digitală

