Democraţia costă, îţi mănâncă timpul şi presupune participare. Combustibilul care o pune în funcţiune este implicarea cetăţenilor cu drept de vot. Lenea, delăsarea şi indiferenţa faţă de obligaţiile cetăţeneşti o gripează, democraţia funcţionează prost şi, în timp, se distruge. Dispreţul sau lehamitea nu pot fi invocate ca scuză pentru neparticiparea la vot, care reprezintă gradul cel mai înalt de iresponsabilitate civică.
Controverse
Inteligent, independent, impertinent
„Zarurile au fost aruncate”, a trecut şi nebunia asta adică. Politic vorbind, ieri ne-am culcat pe o parte şi azi ne-am trezit... Chiar aşa, oare cum ne-am trezit? În fond, alegerile nu-s un capăt de lume, iar lumea însăşi nu s-a schimbat prea mult de ieri până azi. Să sperăm că, indiferent cu cine am votat, ne va fi mai bine azi decât ne-a fost ieri.
- 11 Decembrie 2016
- Citeste
O propunere în preajma Marii Uniri
Președinția statului nostru a constituit recent un colectiv complex de specialiști, în mare parte format din istorici, care să pregătească acțiunile dedicate aniversării unui veac de la marea împlinire din 1918 - formarea statului național unitar român.
- 07 Decembrie 2016
- Citeste
Ce vor românii de la noul Parlament?
În România post-decembristă, locul socialismului a fost luat de un „capitalism sălbatic”, în acelaşi timp având loc o ofensivă puternică a capitalului străin. În timp ce alte țări și-au luat măsuri de protejare a investiţiilor şi firmelor româneşti, mai ales în ramurile de interes strategic, guvernele României au stat și au privit cum se năruie întreaga economie națională.
- 06 Decembrie 2016
- Citeste
The road to hell!
Democraţia a crescut greu, în odaia în care comunismul şi-a dat, timp de peste două decenii, sfârşitul. Duhoarea a otrăvit aerul, ţintuind încremenite, ca într-un insectar, speranţele. O mare parte din vieţuitoare, peste trei milioane, au fugit pe sub uşă, ori s-au strecurat prin crăpăturile pereţilor, în alte lumi. Cei rămaşi, în aerul rarefiat şi aproape irespirabil, s-au târât încercând să construiască ceva. Nu a venit nimeni să deschidă larg ferestrele.
- 05 Decembrie 2016
- Citeste
Sub titlurile săptămânii
Un interviu acordat de premierul Dacian Cioloş emisiunii „Viaţa satului” a fost pus la păstrare de TVR pe motiv că e campanie electorală. Ce mai tevatură! Că televiziunea publică trage pentru PSD, că premierul a fost „cenzurat”... În fond, cine l-a pus să anunţe că mai vrea un mandat? Dacă el nu-i candidat, nici Cioloş n-a fost cenzurat.
- 04 Decembrie 2016
- Citeste
1 Decembrie 1918 sau despre normalitate
Există o senzaţie din ce în ce mai prezentă în anumite segmente ale vieţii sociale şi, din păcate, chiar intelectuale, conform căreia românii transilvăneni au dat dovadă la 1 Decembrie 1918 de neînţelegere a mersului lucrurilor şi au luat decizii care nu le-au făcut bine, urmând a le regreta.
- 28 Noiembrie 2016
- Citeste
Subtitlurile săptămânii
Forţând nota cu mitingurile pro-Cioloş, liberalii şi-au cam luat-o în barbă. Acum o săptămână, când urmau să aniverseze un an cu „guvernul lui”, în Piaţa Victoriei s-au adunat doar patru-cinci fani ai premierului, din cei 12.400 care se declaraseră interesaţi de eveniment pe liniile de socializare.
- 27 Noiembrie 2016
- Citeste
Cârpaciul tehnocrat
Toată lumea a văzut, sau auzit, despre așa-zisul joc „alba-neagra”, de fapt, o scamatorie de cea mai ordinară speță destinată a zăpăci fraierii și a le lua din buzunare.
- 23 Noiembrie 2016
- Citeste
Scurt pe doi din colţul hărţii
În plină campanie, Alina Gorghiu se plânge că liberalii stau prost cu banii. Imediat apare şi zvonul că s-a pus un bir nou la partid. Trebuie adunaţi, de urgenţă, vreo 165.000 de euro. Păi, dacă puterea e o afacere, trebuie să renteze, nu-i aşa? Pe urmă văd ei de unde scot „dobânda”...
- 20 Noiembrie 2016
- Citeste
Crişana Digitală

