În 2018, vom aniversa un secol de la constituirea României Mari. Momentul va fi, desigur, unul aparte şi va trebui marcat ca atare într-un context în care peisajul european se află într-o logică evolutivă subsumată unor comandamente contextuale din ce în ce mai presante.
Controverse
Scurt pe doi din colţul hărţii
Băsescu şi oamenii lui s-au întâlnit, în mare taină, la mănăstirea Prislop. După o baie de mulţime, care i-a reamintit fostului preşedinte de „vremurile bune”, liderii PMP au discutat politică. S-ar putea spune că deplasarea „popularilor” către divin este imperios necesară.
- 28 August 2016
- Citeste
Iarăşi despre sistemul bancar
Repet lucruri comune. Banii sunt pentru o societate ceea ce este sângele pentru un organism. Când sunt prea puțini, avem anemie socio-economică până la blocare. Când sunt fără valoare, la fel. Când se acumulează în anumite zone ale organismului socio-economic în dauna altor zone se dezechilibrează societatea etc...
- 25 August 2016
- Citeste
Prins-o pensia?!
Unii vizionari cred că lumea ar trebui să lucreze mai puțin și să se pensioneze mai târziu. Germania intenționează deja să crească vârsta de pensionare pe motiv că ar împovăra prea mult cetățenii lucrători onești. Un cunoscut miliardar mexican crede că serviciile private ar trebui să urmeze la motorul economiei bazate până acum pe industrie. El susține că drumul spre bunăstare ar fi mai ieftin în acest fel și că lumea ar avea nevoie de o schimbare de cilivizație.
- 23 August 2016
- Citeste
Metode de lucru ale serviciilor secrete prietene: Dezinformarea şi compromitearea
De câteva săptămâni bune presa centrală şi televiziunile din ţara noastră discută pe larg despre reportajul filmat al ziaristului britanic Stuart Ramsey de la Sky News.
- 22 August 2016
- Citeste
Scurt pe doi din colţul hărţii
Aşadar, ne-am dus la Olimpiadă cu şortul rupt în fund. Altfel spus, ne-am făcut iar de mirul lumii. Ce ar mai fi de zis? Poate că, pentru această ruşine, mondială, o demisie este cam prea puţin. * În rest, pentru echipamentul, probabil contrafăcut, adică luat ca din talcioc, s-au plătit 130.000 de euro.
- 21 August 2016
- Citeste
Teribila superficialitate
Oricine poate vedea că nu moștenirea determină evoluția socială a unui om, ci calitățile sale. Istoria este plină de exemple că nu bogăția naturală sau alte moșteniri determină evoluția popoarelor, ci calitatea oamenilor care le compun.
- 17 August 2016
- Citeste
Altă abordare
Un deget ridicat poate arăta cuiva că are unghie. Văzut din partea opusă, același deget nu are unghie. Dacă este văzut împreună cu măna, cineva poate să creadă că e doar un salut tineresc sau un semn de nepăsare, de dezaprobare ori de indiferență. Toți au dreptate, deși susțin, pe bună dreptate, că din acel semn au înțeles altceva.
- 10 August 2016
- Citeste
Insomniile
Dacă Goethe și Shakespeare ar fi murit la 39 de ani ca Eminescu, ei nu ar fi scris ceea ce au scris, lumea ar fi rămas mult mai săracă, iar despre ei nu ar mai vorbi nimeni azi. Dacă Eminescu ar fi trăit măcar până la 65 de ani, realizându-și vastele programe, el ar fi astăzi un titan al culturii mondiale. Dacă Ștefan cel Mare ar fi murit la 39 de ani, o parte din patrimoniul mondial nu ar mai exista, iar istoria noastră ar fi extrem de săracă fără el.
- 09 August 2016
- Citeste
Scurt pe doi din colţul hărţii
O întrebare, nevinovată, pe marginea cazului de plagiat ce îl priveşte pe Gabriel Oprea. Dacă s-a constatat că a furat, poate fostul preşedinte al UNPR să rămână cu gradul de general? În cazul unui răspuns afirmativ, putem concluziona că generalii pot fura fără a fi pedepsiţi.
- 07 August 2016
- Citeste