A venit toamna. Prin sediul PSD cad fotografiile de pe pereţi; Iliescu, Ponta...
Controverse
Dreapta poloneză și curba mioritică
Alegerile legislative din Polonia au trecut oarecum neobservate pentru presa noastră, avidă doar de intoxicări, arestări și bârfe pe surse. Scrutinul polonez nu a fost doar un simplu exercițiu electoral, el având o importanță semnificativă din punct de vedere geopolitic, dar și a viziunii asupra Europei.
- 30 Octombrie 2015
- Citeste
Scurt pe doi din colţul hărţii
Uite că tânăra generaţie a PSD joacă în ham, cum se spune. Mihai Sturzu, preşedintele organizaţiei junilor pesedişti, a declarat că alegerea lui Dragnea s-a făcut ca pe vremea comuniştilor.
- 25 Octombrie 2015
- Citeste
Secvențe politice
Un eveniment important al săptămânii l-a reprezentat Congresul Popularilor de la Madrid. În general, la nivelul însemnătății politice externe, stânga a stat mereu foarte prost la noi.
- 23 Octombrie 2015
- Citeste
Scurt pe doi din colţul hărţii
Băsescu s-a înscris, în sfârşit, în PMP. După o destul de lungă perioadă de "carantină", fostul preşedinte a intrat în pită, direct pe funcţia de telefonistă.
- 18 Octombrie 2015
- Citeste
Criza de lideri
Privind la evoluțiile politice de la nivelul de frunte al principalelor partide românești, putem constata ca mimetismul funcționează perfect și-n politică. În lipsa unui lider puternic la conducerea țării, nici celelalte zone nu sunt stimulate pentru a avea un leadership bătăios.
- 14 Octombrie 2015
- Citeste
Despre fundamentele învăţământului
Una dintre imaginile metaforice ale unei societăţi este aceea a unui organism format din organe. În acest organism justiţia este un organ, sistemul sanitar alt organ, sistemul de învăţământ un organ etc...
- 13 Octombrie 2015
- Citeste
Scurt pe doi din colţul hărţii
De luni, parlamentarii PNL sunt în grevă japoneză. Protestul a fost organizat în scopul promovării votului prin corespondenţă.
- 11 Octombrie 2015
- Citeste
Transnistria, pământ românesc
La fel ca Basarabia şi Bucovina de Nord, Transnistria este străvechi pământ românesc, mărginit de Nistru în Vest, de Bug în Est, de râul Niomjăi în Nord şi de Marea Neagră în Sud, fiind integrat de milenii în Moldova istorică, respectiv în Basarabia.
- 09 Octombrie 2015
- Citeste
Originea cuvântului Oradea Mare/Nagyvárad
Din secolul al XVI-lea, denumirea de Oradea Mare apare pe hărţile occidentale în limbile maghiară, germană, latină sau italiană. Prima atestare scrisă a oraşului, păstrată până astăzi, datează de la începutul secolului al XII-lea (1113), în care se menţionează numele episcopului catolic Sixtus de Oradea (Sixtus Varadiensis).
- 08 Octombrie 2015
- Citeste