Sesiunea este dedicată fermierilor activi care vor sprijin financiar pentru asigurarea culturilor de primăvară, urmând ca spre finalul anului să fie deschisă o nouă sesiune a Sm 17.1 pentru asigurarea culturilor de toamnă.

Sesiunea este dedicată fermierilor activi care vor sprijin financiar pentru asigurarea culturilor de primăvară, urmând ca spre finalul anului să fie deschisă o nouă sesiune a Sm 17.1 pentru asigurarea culturilor de toamnă.
*Legea privind aprobarea Programului de susţinere a activităţii de reproducţie în sectorul de creştere a bubalinelor este supusă dezbaterii și votului plenului pe data de 29 mai 2019.
Dosarul pentru constituirea PFA-ului se poate depune la ghișeul Oficiului Registrului Comerțului (ORC) în raza căruia persoana fizică autorizată își stabilește sediul profesional, online, prin corespondență, ori la biroul de asistență și reprezentare din cadrul primăriilor.
Cererile pentru finanțarea cooperării dintre fermieri și microîntreprinderi, întreprinderi mici, ONG-uri, consilii locale sau unități școlare, sanitare, de agrement sau de alimentație, se depun până la 30 iunie 2019, ora 16.00.
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), prin direcţiile si serviciile sale de specialitate acordă o deosebită atenţie respectării prevederilor Legii nr. 145/2004 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.
Smart Start USA este singurul program privat din România care urmărește crearea primului ecosistem, românesc dedicat creșterii exportului si internaționalizării companiilor cu capital românesc, cu acces prioritar pe piața Statelor Unite ale Americii. Programul va fi prezentat mâine, 21 mai, la Oradea.
Dacă nu sunt înregistrate şi nu au obligaţia să se înregistreze normal în scopuri de TVA (conform 316 din Codul fiscal), câteva categorii de persoane au obligaţia să solicite înregistrarea în scopuri de TVA pentru achiziţii intracomunitare sau pentru servicii.
Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului local pe anul 2019 a trecut de votul consilierilor locali. Veniturile bugetului local (fără excedentul înregistrat la finele anului trecut) sunt de circa 31,16 de milioane de lei, din care 15,3 milioane reprezintă venituri proprii, 1,8 milioane sunt sume defalcate din TVA, iar aproape 14 milioane de lei provin de la Uniunea Europeană, în contul plăților efectuate și ca pre-finanțări aferente cadrului financiar 2014-2020.
*În Programul Comerț 2019, firmele beneficiare vor putea obţine, conform procedurii propuse, ajutoare financiare nerambursabile de maximum 450.000 de lei fiecare, cu o intensitate de 90%.
*Cererile pentru finanțarea cooperării dintre fermieri și microîntreprinderi, întreprinderi mici, ONG-uri, consilii locale sau unități școlare, sanitare, de agrement sau de alimentație, se depun până la 30 iunie 2019, ora 16.00.