Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu 1 iulie 2019 efectuează controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate în acest scop, aferente Campaniei 2019.

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu 1 iulie 2019 efectuează controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate în acest scop, aferente Campaniei 2019.
Insolvenţa este definită în Legea nr. 85/2014 ca fiind starea patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide şi exigibile.
Potrivit Codului Fiscal, în general perioada fiscală pentru TVA este luna calendaristică, însă există excepţie de la această regulă.
Potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, vânzările promoţionale sunt vânzările cu amanuntul, respectiv vânzările cash & carry/prestările de servicii de piaţă, care pot avea loc în orice perioadă a anului, fără să facă obiectul notificării, dar cu îndeplinirea anumitor condiţii.
*Fondurile se acordă în cadrul submăsurii 4.1a ,,Investiţii în exploataţii pomicole’’, din PNDR, sumele acordate acoperind doar jumătate din cheltuielile eligibile.
Potrivit prevederilor legale, în acest an, cotele de TVA aplicabile sunt următoarele: Cota standard – 19%; Cota redusă - 9%, respectiv Cota redusă - 5%.
ANAF aduce la cunostinţa contribuabililor că în Monitorul Oficial nr. 479 din 12 iunie 2019 a fost publicat Ordinul preşedintelui ANAF nr. 1369.
Atestarea produselor tradiţionale reprezintă recunoaşterea tradiţionalităţii unui produs prin intermediul înregistrării sale şi emiterea documentului ,,Atestat de produs traditional” în conformitate cu noile prevederi legale.
Proiectul de ordin al președintelui ANAF pentru aprobarea modelului, conţinutului eși instrucţiunilor de completare ale formularului (085) “Opţiune privind aplicarea/încetarea aplicării prevederilor art. 278 alin. (5) lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a fost publicat la data de 6 iunie.
Potrivit prevederilor legale privind condițiile obligatorii pentru subvenții, anunțate de APIA pe pagina proprie, fermierii care au depus cereri de plată în Campania 2019 pentru Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ) au obligaţia de a menţine în exploatații animalele pentru care se cer subvenții.