Beneficiarii depun cererea de înscriere în Programul de susținere a activității de reproducție în sectorul de creștere a bubalinelor la Direcția pentru Agricultură județeană pe a cărei rază teritorială se înființează/află fermele, respectiv capacitățile de reproducție, însoțită de o serie de documente.
Economie
ANAF: Precizări privind - Plafoanele operaţiunilor de încasări şi plăţi în numerar
Potrivit prevederilor legale, operaţiunile de plăţi şi încasări în numerar sunt restricţionate pentru persoanele juridice şi persoanele fizice autorizate.
- 10 Iunie 2019
- Citeste
ANAF. Începând cu veniturile lunii mai - CAS în cotă de 25% aplicabil zilierilor
Conform modificărilor aduse prin O.U.G. nr 26/2019, începând cu veniturile lunii mai 2019, se fac calcule diferite legate de veniturile zilierilor. Mai precis, de luna trecută se calculează CAS în cotă de 25 %.
- 09 Iunie 2019
- Citeste
APIA a stabilit sumele pe hectar - Bani pentru fermierii
Cuantumul pe unitatea de măsură pentru fiecare măsură de sprijin cuplat în sectorul vegetal se calculează de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin raportarea plafoanelor aferente măsurilor de sprijin cuplat în sectorul vegetal, rezultate în urma transferurilor de fonduri, la suprafețele eligibile pentru anul 2018.
- 06 Iunie 2019
- Citeste
Fonduri europene pentru exploataţiile pomicole - Sprijin nerambursabil
Potrivit Ghidului de finanţare, sprijinul nerambursabil se acordă fermelor mici, medii şi celor de obţinere de material de înmulţire şi material de plantare fructifer.
- 04 Iunie 2019
- Citeste
Schemă de ajutor pentru - Modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare
Prin Program se poate acorda fiecărui beneficiar o alocare financiară nerambursabilă de maxim 200.000 euro, reprezentând maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, exclusiv TVA, aferente proiectului.
- 03 Iunie 2019
- Citeste
Au demarat controalele APIA - Obligaţiile şi drepturile fermierilor
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) precizează că fermierii sunt excluși de la plata subvențiilor în cazul în care refuză accesul în fermă a reprezentanților instituţiei.
- 02 Iunie 2019
- Citeste
MFP: De la 1 iunie - TVA redus la produsele eco și tradiționale
*Începând cu prima zi a lunii iunie, companiile și persoanele fizice autorizate care comercializează produse eco, tradiționale și montane vor aplica un TVA scăzut - de la 9 %, cât este acum, la 5 %.
- 30 Mai 2019
- Citeste
Obligațiile de mediu pentru firmele din Crișana se pot face acum online
iMediu este platforma prin intermediul căreia firmele din Crișana pot face registrul de evidență a gestiunii deșeurilor. După cum indică legislația intrată în vigoare în anul 2011, toate firmele sunt obligate să să predea deșeurile unui operator autorizat, să întocmească o evidență cronologică a cantității, naturii, originii și, după caz, a destinației, a frecvenței, a mijlocului de transport, a metodei de tratare, precum și a operațiunilor de valorificare/eliminare a deșeurilor generate pe amplasament și să o raporteze în fiecare an pe suport hârtie și în aplicația online SIM în formatul solicitat de Agenția pentru Protecția Mediului.
- 29 Mai 2019
- Citeste
MFP. Sistemul TVA la încasare - Condiţii de eligibilitate
Persoanele care sunt eligibile pentru aplicarea sistemului TVA la încasare în 2019 sunt persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA cu sediul activităţii în Romania care, în anul precedent, nu au aplicat sistemul TVA la încasare şi a căror cifră de afaceri în anul calendaristic precedent nu a depăşit plafonul de 2.250.000 lei.
- 28 Mai 2019
- Citeste