Lansarea sesiunii de depunere a proiectelor este estimată pentru începutul lunii noiembrie 2018, condițiile generale în care va funcționa programul Start-up Nation 2018 fiind publicate în aceste zile în dezbatere publică.

Lansarea sesiunii de depunere a proiectelor este estimată pentru începutul lunii noiembrie 2018, condițiile generale în care va funcționa programul Start-up Nation 2018 fiind publicate în aceste zile în dezbatere publică.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în conformitate cu prevederile HG nr.228/2018, cuantumurile acordate pentru sprijinul cuplat în sectorul vegetal se pot majora până la incidența cu plafoanele alocate fiecărei măsuri.
Normele de venit se stabilesc la nivelul fiecărui județ, în funcție de valoarea producției animale și de cheltuielile efectuate pe parcursul unui an calendaristic, pentru obținerea producției.
Prin intermediul acestui program, se estimează că vor fi înlocuite peste 60.000 de echipamente vechi și uzate cu unele noi, cu consum redus de energie și prietenoase cu mediul.
Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Bihor anunță că data de 28 septembrie 2018, ora 14.00, este termenul limită pentru depunerea cererilor pentru acordarea subvențiilor pe anul 2019 pentru asociațiile, fundațiile române, cultele religioase recunoscute în România, cu personalitate juridică, care înființează și administrează unități de asistență socială.
Prin Proiectul publicat la finele săptămânii trecute pe pagina oficială a MADR, se reglementează și acordarea unor plăți în avans, începând cu data de 16 octombrie 2018, în cadrul schemelor de plăți directe, cu încadrarea în procentul maxim prevăzut de reglementările europene în vigoare la data efectuării plăţilor în avans, 70% pentru plățile directe.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) informează contribuabilii că, potrivit art. 268 alin. 4, nu sunt considerate operaţiuni impozabile în România achiziţiile intracomunitare de bunuri care îndeplinesc anumite condiţii.
Procesul de instalare a tânărului fermier presupune mai multe etape care trebuie respectate, penru a fi întrunite condiţiile de eligibilitate necesare obţinerii finanţării.
Potrivit prevederilor legale, unitățile din domeniul hranei pentru animalele din ferme, indiferent că este vorba de unități care produc hrana, o depozitează, o transportă sau doar intermediază, își pot desfășura activitatea numai după ce au fost autorizate de Direcțiile Sanitar-Veterinare județene.
Dacă nu sunt înregistrate şi nu au obligaţia să se înregistreze normal în scopuri de TVA (conform 316 din Codul fiscal) au obligaţia să solicite înregistrarea în scopuri de TVA pentru achiziţii intracomunitare sau pentru servicii câteva categorii de persoane.