Profesorii de matematică din Bihor se pot înscrie de miercuri, 10 martie, pe platforma naţională a Olimpiadei, urmând ca apoi să-i înscrie și pe cei mai buni dintre elevii care au trecut de etapa pe școală.
![Elevii iubitori de matematică sunt chemați la start - A început Olimpiada Națională „Gazeta matematică”!](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/Afis_ONGM.jpg&w=337&h=208&zc=3)
Profesorii de matematică din Bihor se pot înscrie de miercuri, 10 martie, pe platforma naţională a Olimpiadei, urmând ca apoi să-i înscrie și pe cei mai buni dintre elevii care au trecut de etapa pe școală.
Asociația Techsoup lansează ediția de primăvară a cursurilor online gratuite pentru învățători, elevi și profesori de la licee cu profil pedagogic, profesori de informatică și TIC din întreaga țară, menite să îi sprijine în explorarea practică a educației digitale și a programării vizuale într-o abordare pedagogică intensivă și colaborativă.
O serie de instituții de învățământ de top din Elveția vor reîncepe din această vară organizarea de tabere academice pentru copii. Prețul unei astfel de tabere, de trei săptămâni, organizată într-o locație exclusivistă, variază între 11 și 31 de mii de lei.
O lume fără mame ar fi pustie și lipsită de sens, pentru că ea își veghează cu dragoste nemărginită copiii. Astfel, nu putea trece nemarcată o asemenea zi importantă, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”.
Elevii de la Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei, a cărei conducere este compusă din profesorii Emanuel Coroiu și Romulus Fășie, director, respectiv director adjunct, au derulat o serie de activități dedicate unei zile aparte din viața celor dragi, 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii.
60 de universități din peste 13 țări vor fi online, pe 8 aprilie, pentru a prezenta peste 6.000 de programe de studiu pentru licență, masterat și doctorat, elevilor și studenților din România.
Început în octombrie 2019, proiectul județean „Ready to help” a adus multiple beneficii atât pentru elevii și profesorii școlii Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd, cât și pentru alții din afara școlii.
Clasa pregătitoare C de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea a sărbătorit vineri, 5 martie, 100 de zile de școală, care constituie tot atâția pași spre cunoaștere.
La Liceul Tehnologic „Unirea” Ştei se derulează, în perioada 2020-2022, Proiectul de parteneriat strategic în domeniul educație şcolară - proiecte de schimb interşcolar KA229: „Creating Digital Dictionaries and Mobile Apps for Lerning Foreign Languages”, cu un grant de 26.426 euro.
Parafrazând o veche zicală „Uite școala - nu e școala”, se referă la perioada nefastă prin care trece învățământul românesc în pandemie, din discuțiile avute cu cadre didactice, elevi și părinți, am primit un răspuns tranșant: randamentul școlar este foarte scăzut în acest sistem alternativ după care se desfășoară învățământul, în cele trei scenarii: verde, galben, roșu.