Într-un cadru restrâns, date fiind condițiile pandemice, dar festiv, a venit rândul promoției 2021 a Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea să marcheze momentul încheierii celor patru ani de liceu.

Într-un cadru restrâns, date fiind condițiile pandemice, dar festiv, a venit rândul promoției 2021 a Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea să marcheze momentul încheierii celor patru ani de liceu.
Pe terenul sintetic de sport a Școlii Gimnaziale „Miron Pompiliu” Ștei, a cărei conducere este compusă din profesorii Emanuel Coroiu, director, și Romulus Fășie, director adjunct, a avut loc festivitatea de sfârșit de an școlar a celor 49 de absolvenți de clasa a opta, însă, din cauza situației pandemice, în ciuda unor restricții mai lejere, accesul publicului a fost unul limitat.
Românii care caută să se specializeze în domeniul IT&C au de 3 ani încoace o opțiune testată și recunoscută deja pe plan național, prin programul Generația Tech, dezvoltat de Digital Nation.
Elevii clasei a V-a de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea, în frunte cu diriginta Loredana Vereș, au făcut joi, 3 iunie, o vizită inedită în culisele Muzeului „Țării Crișurilor”. Ghid le-a fost muzeograful Sabina Horvath, de la Departamentul Etnografie, un profesionist și un pasionat om al muzeului.
O serie de acţiuni de educaţie ecologică a avut loc de Ziua Mondială a Mediului în două școli din Oradea. Comisari ai Gărzii de Mediu Bihor s-au aflat luni, 7 iunie, în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială Dacia și de la Liceul Greco-Catolic din Oradea, unde au organizat o serie de activități de educație ecologică.
Așa a fost caracterizată promoția 2021 a absolvenților de către eleva Grațiana Madar, șefă de promoție, de la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd. Precizăm că prima promoție „cu măşti şi mănuşi” nu a avut parte de un ceremonial de absolvire din cauza pandemiei.
Atmosferă de sărbătoare la sfârșitul săptămânii trecute la Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea. Elevii din patru clase și-au luat rămas bun de la școală și cadrele didactice care le-au îndrumat pașii.
La 5 ani de la implementarea sistemului britanic de învățământ în Oradea, școala internațională se extinde, venind în întâmpinarea nevoilor părinților interesați de curriculum-ul românesc. Părinții din Oradea își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare la International School of Oradea (ISO), pentru anul școlar 2021- 2022.
Fostul ministru al Educației, prof.univ.dr. Adrian Curaj, directorul general al Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), a vizitat joi, 3 iunie, Universitatea din Oradea.
Fii student al UPT oricând, de oriunde și în ritmul tău! În 7 iunie dăm startul pentru concursul de ADMITERE ID/IFR 2021. Optează pentru înscrierea online sau la universitate! Cursurile și tutorizarea, comunicarea, temele și notele sunt administrate online prin platforma Campus Virtual UPT. Activitățile de laborator, seminar și examenele au loc numai în weekend.