Profesorii de clase gimnaziale, din școlile din medii defavorizate sau comunități vulnerabile din România, sunt invitați să se înscrie în proiectul „Combaterea dezinformării și racolării pe internet”.
![Despre combaterea dezinformării și racolării pe internet - Proiect pentru cadrele didactice](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/proiect.jpg&w=337&h=208&zc=3)
Profesorii de clase gimnaziale, din școlile din medii defavorizate sau comunități vulnerabile din România, sunt invitați să se înscrie în proiectul „Combaterea dezinformării și racolării pe internet”.
3.275 de elevi au susținut, ieri, prima probă la simularea examenului de Bacalaureat, cea scrisă la Limba și literatura română. Nu s-au semnalat situații speciale și niciun elev nu a fost eliminat.
4.139 de elevi vor susține, începând de luni, 22 martie, simularea pentru examenul de bacalaureat. O clasă de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și una de la Colegiul Național „Onisifor Ghibu” nu vor susține simularea deoarece, la nivelul acestor grupe de elevi, au fost diagnosticate cazuri cu Covid-19.
Comisia Europeană a aprobat la sfârșitul lunii februarie, aderarea Universității din Oradea la Erasmus Charter for Higher Education - ECHE pentru perioada 2021 - 2027. Carta asigură cadrul european pentru colaborare internațională la nivel universitar în cadrul programului Erasmus+.
Sosirea primăverii a fost prilej de bucurie în cadrul orelor de limbi moderne de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, astfel că majoritatea elevilor din clasele primare și gimnaziu au avut ocazia să se exprime prin intermediul artelor plastice: desen, pictură, colaj și ilustrare pe calculator.
Încep emoțiile pentru elevii din anii terminali. Săptămâna viitoare, luni, elevii din clasele a XII-a și a XIII-a vor susține simularea primei probe la Bacalaureat, cea la Limba română, urmând ca, o săptămână mai târziu, elevii din clasele a VIII-a să dea și ei simularea la aceeași materie, la Evaluarea Națională.
Elevii clasei a III-a D de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” au participat, zilele trecute, la o activitate interesantă în cadrul proiectului „Puterea apei - Apa pură, viață sănătoasă”.
Primăvara aceasta, tinerii din EduBiz sunt puși pe treabă... Sâmbătă, 13 martie, aceștia au inițiat o acțiune de ecologizare pe malul Crișului. La eveniment au participat peste 40 de tineri, cărora li s-au alăturat și edubiști din Zalău.
Inițiat în 2016, Proiectul privind învățământul secundar (ROSE) a fost privit, de la bun început, ca o soluție pentru problema tot mai acută a scăderii ratei de promovare a examenului de bacalaureat, mai ales printre absolvenții profilurilor liceale din filiera tehnologică.
Colegiul Tehnic „Traian Vuia” a obținut acreditarea Erasmus+ pentru domeniul formare profesională. Această acreditare reprezintă un pașaport pentru dezvoltarea organizațională și reprezintă o dovadă a interesului susținut pe care instituția de învățământ orădeană l-a avut de-a lungul anilor vizavi de implicarea în proiecte internaționale.