Obținerea celui mai slab punctaj la testele PISA din ultimii nouă ani înseamnă un regres pentru România, dar și o radiografie a sistemului haotic, lipsit de substanță în care funcționează Educația, spun reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). Potrivit rezultatelor PISA 2018, procentul de analfabetism funcțional în România este de 44%, în medie, în creștere față de 2015. Sunt cele mai slabe rezultate obținute de țara noastră la citire, matematică și științe.
Educaţie
Educaţia în România, la cel mai slab punctaj din ultimii 9 ani - Şcoala de analfabeţi
România este într-un declin tot mai accentuat la capitolul educaţie, conform rezultatelor testelor PISA 2018. Scorul obţinut e în scădere faţă de anii 2012 şi 2015 la toate cele trei domenii examinate, citire, matematică, ştiinţe, procentul naţional de analfabetism funcţional fiind, în medie, de 44%. Performanţele au fost măsurate pe șase niveluri, unde nivelul 2 este considerat nivelul de bază necesar a fi atins de tinerii aflați spre finalul învățământului obligatoriu.
- 03 Decembrie 2019
- Citeste
Spectacol omagial la Şcoala Gimnazială Dacia - „Noi vrem să ne unim cu țara!”
Elevii de la Şcoala Gimnazială Dacia au sărbătorit vineri, 29 noiembrie, unul dintre cele mai emoţionante momente din viaţa acestei țări: cel în care visul de sute ani al românilor s-a împlinit prin unirea într-un singur hotar. Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Naţional de către Corul Şcolii Dacia, coordonat de prof. Monica Matiuţ, după care profesoara de istorie Anda Marian a vorbit despre semnificaţia zilei de 1 Decembrie.
- 03 Decembrie 2019
- Citeste
Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” - Atelierele lui Moș Crăciun
Bucurie pentru copiii și părinții de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea.Evenimentul este parte a unui proiect desfășurat în perioada 28 noiembrie – 20 decembrie la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” și este cofinanțat de Consiliul Județean Bihor, în parteneriat cu Asociația Dascălilor Bihoreni.
- 02 Decembrie 2019
- Citeste
Elevii Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” în săptămâna Educaţiei Globale - ,,Dăruiesc o carte”
Elevii din Clasa lui Baloo au făcut o vizită colegilor din Oşorhei, unde au dăruit cărţi şi au interacţionat cu noii lor prieteni. Elevii clasei a II-a B, Clasa lui Baloo, de la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu” din Oradea, îndrumați de către învățătoarele Diana Mălan, Gaspar Eva Monika și Luminița Oros, în calitate de profesor de sprijin, şi-au propus ca în săptămâna 19-23 noiembrie, săptămâna Educației Globale, să desfășoare o activitate cu tema ,,Dăruiesc o carte”.
- 28 Noiembrie 2019
- Citeste
Consiliul Local Oradea - Olimpicii orădeni au fost premiaţi
Municipalitatea orădeană i-a premiat ieri pe elevii care au obţinut rezultate bune la olimpiadele şcolare, precum şi pe profesorii care i-au îndrumat. Festivitatea a avut loc în deschiderea şedinţei Consiliului Local Oradea. Primăria Oradea a premiat 70 de olimpici din unitățile de învățământ din municipiu care au obținut rezultate deosebite (premiul I, II, III și mențiune) în anul școlar 2018-2019 la olimpiadele naționale.
- 28 Noiembrie 2019
- Citeste
Conferinţa de lansare a parteneriatelor strategice Erasmus+ - „All together şi I am unique”
Sala de conferinţe a Hotelului Maxim a fost, vineri, 22 noiembrie, gazda unui eveniment important pentru Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Cristal din Oradea. Conferinţa de lansare a două pareneriate strategice Erasmus+ „All together şi I am unique” (2019-2021), cu invitați din partea ISJ Bihor, cadre didactice, reprezentanți ai comunității locale, reprezentanţi ai DGASPC Bihor și părinți.
- 27 Noiembrie 2019
- Citeste
Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea - Arta, ca instrument spre deschidere și toleranță
Pornind de la o realitate caracteristică multor tineri de astăzi, aceea a închiderii în sine și a refuzului de a-și spune sau argumenta părerile, profesorii de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea au pus la punct un proiect intitulat „Art as a tool for inclusion”. Acesta a fost unul de tip Erasmus + K1 și s-a conturat în urma unui parteneriat cu Muzeul Tării Crișurilor.
- 25 Noiembrie 2019
- Citeste
Studiu despre consumul cultural în Bihor - Ce citesc și ascultă elevii de clasa a VIII-a
Elevii din clasa a VIII-a din Bihor citesc, dar nu foarte mult, preferă muzica dance, hip-hop și manele (în această ordine), merg rar la teatru și concerte simfonice și aproape niciodată la club sau discotecă. Asta reiese dintr-un studiu făcut de Școala Doctorală de Sociologie a Universității din Oradea.
- 25 Noiembrie 2019
- Citeste
Copiii din România consideră că drepturile lor nu sunt respectate - „Lumile copiilor”
„De Ziua universală a drepturilor copilului, 20 noiembrie, prezentăm datele celui mai nou studiu internațional în cadrul căruia copiii școlari de 8-13 ani sunt întrebați despre experiențele și părerile lor, studiu realizat în România de Universitatea din Oradea, Școala Doctorală de Sociologie și finanțat de Fundația Botnar din Elveția”, a declarat prof. univ. dr. habil. Sergiu Bălțătescu, de la UO.
- 22 Noiembrie 2019
- Citeste