„Nu știu alții cum sunt, dar eu, când mă gândesc la…” literatura prezentă în manualul de Limba și literatura română pentru clasa a VII-a, parcă-mi saltă și acum inima de sistole repetate, căci se apropie de un iminent infarct…

„Nu știu alții cum sunt, dar eu, când mă gândesc la…” literatura prezentă în manualul de Limba și literatura română pentru clasa a VII-a, parcă-mi saltă și acum inima de sistole repetate, căci se apropie de un iminent infarct…
În şedinţa de miercuri a Consiliului Local Oradea s-a dat acordul de principiu pentru înființarea, în cadrul Colegiului Economic „Partenie Cosma”, a unei școli postliceale de turism cu licența Școlii Hoteliere din Lausanne, Elveția.
Acesta pare a fi dezideratul suprem al noilor programe școlare de limba și literatura română: trebuie să fii cool cu orice preț. Manualul de limba și literatura română trebuie să fie cool, profesorul de limba și literatura română trebuie să fie cool, elevul trebuie să fie cool și, bineînțeles, viitorul om de cultură, intelectualul trebuie să fie cool.
Așa sunt apreciați cei patru ani de gimnaziu de către d-na dirigintă, prof. Anca Toderaș, în discursul adresat absolvenților clasei a VIII-a de la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd, cu ocazia festivității de absolvire on line.
Ceea ce trebuia să fie Colocviul revistei „Familia” devine Colocviul ziarului „Crișana”, desfășurat în alte episoade în zilele următoare, spre beneficiul unui public receptiv și sensibil la transformările învățământului românesc. Alte opinii sunt binevenite.
Asociația Dascălilor Bihoreni a oferit bani proveniți din sponsorizare pentru achiziționarea unui laptop care va ajunge într-un sat îndepărtat din Republica Moldova.
Francesca Giglione este studentă la Cooperare internațională, Universitatea din Triest, Italia. Tânăra ne împărtășește câteva din experiențele pe care le-a trăit în Oradea, pe vremea pandemiei, și cum a reușit să supraviețuiască în toată această perioadă, departe de casă.
Pandemia de Covid-19 a fost pentru foarte mulți români un test, unul din care au ieșit mai întăriți. Oamenii s-au deschis mai mult față de semeni, au devenit mai înțelegători și săritori. Din această categorie face parte și campania „Fiecare gest contează” demarată de Orange și Salvați Copiii.
Alegeri în condiții de maximă siguranță și cu multă liniște ieri, la Universitatea din Oradea. Electorii au avut circuite separate pentru intrat și ieșit, li s-a luat temperatura, au folosit gel dezinfectant la intrare și au purtat măști și mănuși. Doar la vot nu au prea avut opțiuni singurul candidat fiind fostul rector Constantin Bungău.
La sfârșitul lunii trecute a avut loc finala națională a competiției de antreprenoriat Junior Achievement. Dintre cele 34 de echipe finaliste, cea a Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea, Home Solution Innovators, s-a întors cu premiul pentru Best Financial Plan.