Promovarea calității în educație și dezvoltarea abilităților în limba engleză sunt doar câteva dintre punctele ce vor fi atinse de elevii Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea în cadrul noului proiect european.

Promovarea calității în educație și dezvoltarea abilităților în limba engleză sunt doar câteva dintre punctele ce vor fi atinse de elevii Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea în cadrul noului proiect european.
Săptămâna trecută, la Universitatea din Oradea au fost alegeri noi pentru studenții senatori. Au candidat 37 de studenți pe 16 locuri. Din cei 14.869 de studenți, doar 650 s-au prezentat la urne.
Preşcolarii şi elevii din clasele primare din cadrul Şcolii Gimnaziale Lunca au avut parte de altfel de cursuri vineri, 17 ianuarie, când profesori din cadrul International School of Oradea le-au trecut pragul.
Până pe 20 februarie, elevii și studenții din Bihor se pot înscrie la competiția națională Business Plan Challenge. Alături de burse pentru participarea la finalele europene ale celor mai mari competiții de profil, antreprenorii juniori vor primi suport, mentorat și investiții pentru startup-urile lor.
Luceafărul poeziei românești, Mihai Eminescu, a fost omagiat în orașul de la poalele Munților Apuseni printr-o serie de activități culturale în instituțiile de învățământ în care au fost implicați atât profesorii, cât și elevii, într-o zi în care s-a sărbătorit și Ziua Culturii Naționale.
Sală plină la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, cu ocazia deschiderii oficiale a Zilelor școlii. Acestea se desfășoară pe parcursul întregii săptămâni și includ activități culturale și educative de toate felurile. Ieri, însă, evenimentul cel mai important l-a constituit premierea celor mai buni elevi.
Cei mai mici programatori orădeni și-au prezentat duminică, 12 ianuarie, la Hotel Continental Forum, realizările în cadrul Galei Proiectelor Smart.
Ministerul Educației a lansat luni în dezbatere publică, proiectul privind structura anului școlar pentru 2020 - 2021, care arată că pe 14 septembrie ar putea începe cursurile. Anul acesta, școala a început pe 9 septembrie.
La începutul anului trecut, la Marghita, în cadrul Liceului Tehnologic Horea, a luat ființă primul Kiwanis Key Club din județ, un club alcătuit din elevi ai școlii, coordonat de profesoara Gabriela Olimpia Sabău.
În perioada 1 septembrie 2019-31 august 2021 la Colegiul Național ”Avram Iancu” Ștei se desfășoară Proiectul de parteneriat de schimb interșcolar în cadrul Programului ERASMUS+ Creating Rescue Teams – Getting Ready for Natural Disaster. Coordonatorul proiectului în valoare de 30.394 de euro este prof. Irina Maria Briscan.