Managerii celor mai importante teatre din România au lansat un apel public în favoarea consolidării instituţiilor culturale din judeţul Bihor.
![În favoarea consolidării instituțiilor culturale din județul Bihor - Apel public al teatrelor](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/apel2.jpg&w=337&h=208&zc=3)
Managerii celor mai importante teatre din România au lansat un apel public în favoarea consolidării instituţiilor culturale din judeţul Bihor.
Veste bună pentru șoferii care intră în țară prin Vama Borș. Începând de luni cei care vor să se vaccineze au la dispoziție un cort în parcarea de pe partea dreaptă a străzii, imediat după ce trec de vamă. Vaccinul folosit este Johnson&Johnson, așa că nu mai este nevoie de a doua doză.
Protest în curtea școlii ieri, la ora 12.30, la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”. În jur de 200 - 300 de elevi au protestat împotriva demiterii directorului Florin Nicoară și a afirmațiilor șefului Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Virgil Blage, pe care le consideră defăimătoare.
Spectacolul „În plină glorie!” se joacă din nou pe scena Teatrului Regina Maria, miercuri, 26 mai, de la ora 19.00. De această dată, în rolul servitoarei Maria, se va afla actriţa Anca Sigmirean.
"După o viață întreagă, vine unul cu o hârtie, și te dă afară" - Despre cum se vrea reforma culturală în Oradea, la nivelul bordurii din asfalt. Peste șapte sute de orădeni au fost alături de actorii români, maghiari și instrumentiștii Filarmonicii în această seară, într-un moment în care era chiar necesară implicarea lor.
Atmosferă frumoasă ieri, la primul eveniment al Festivalului Baroc organizat de Departamentul de Muzică al Facultății de Arte. Muzica a fost gustată de cei prezenți, iar măiestria studenților de la Modă și Design Vestimentar i-a lăsat cu gura căscată pe privitori.
Actorii de la teatrele din Oradea și instrumentiștii Filarmonicii se vor exprima într-un mod inedit vineri seara, de la ora 20.30, la statuia Regelui Ferdinand din Piața Unirii. Motivul manifestării artiștilor este cunoscut: Consiliul Județean Bihor dorește comasarea administrativă a instituțiilor de cultură orădene.
Dacă vremea va fi mai prietenoasă, joi, 20 mai, și vineri, 21 mai, de la ora 18.00, ne întâlnim cu Dino și Mop în Parcul Libertății din Oradea.
Recent, la Editura Mega din Cluj Napoca, a apărut volumul Pictura Românească de cult în Bihorul secolelor al XVIII-lea şi al XIX-lea, autor prof. univ. dr Aurel Chiriac. Cartea, prefaţată de academicianul Marius Porumb, este „o geografie în mişcare a felului în care partea aceasta de ţară a reuşit să impună valori şi tipologii naţionale”
Veste bună pentru elevii și profesorii din Oradea. De luni revin la școală, Oradea fiind în scenariul verde, cu 0,98 cazuri de Covid-19 la 1000 de locuitori. Asta, după ce vineri dimineață, în comunicatul trimis de prefectură rata de incidență era 1,19 la 1000 de locuitori.