Interogam pragmatismul, coerenţa şi transparenţa deciziilor publice. Suntem fundamental nemultumiţi. Participarea cetăţenească este izolată şi nu ne cunoaştem drepturile. Domină credinţa că populaţia nu este capabilă să impună decizii în locul elitei politice. Nici că şi-ar dori o astfel de implicare directă. Sau că alegerile ar fi suficiente pentru consultarea poporului. Greşit, de trei ori greşit. Democraţia nu se clădeşte cu apatie, cu lehamite, prin fuga de implicare sau pe lenea asumării iniţiativelor publice. Nici cu biruinţele unui erou băsescian. În niciun caz cu noncombatul de campanie. Participarea publică cruţă degradarea sa de sus în jos fără prea multe lamentări şi remuşcări. Cred că poporul poate face alegeri mai bune decât politicienii. Unii se vor grăbi să riposteze: ce prostie colosală! Poporul e prost! Românii sunt suspect de proşti! Vor aduce şi bătrânele argumente. Acum 18 ani, românii şi-au dat votul în proporţie de 80% lui Ion Iliescu. În 2000, l-au trimis în turul doi pe Vadim Tudor. Le scapă un lucru esenţial: alternativele propuse atunci de către politicieni au fost sub nivelul celor doi corifei. Totul a funcţionat de sus în jos. Românii nu sunt elveţieni, la fel cum nici văcuţa noastră nu e la fel de ochioasă ca a lor.
Politica
Agenda electorală
- 09 Mai 2008
- Citeste
Probleme la împărţirea afişajului electoral
- 08 Mai 2008
- Citeste
Locuri puţine de parcare în jurul bisericilor
- 08 Mai 2008
- Citeste
Ghişeu "electoral"
- 08 Mai 2008
- Citeste
PC nu e de acord cu protocolul de neagresiune
- 08 Mai 2008
- Citeste
Mandatar financiar al PC Bihor
- 08 Mai 2008
- Citeste
"Mutarea Aeroportului este nerealistă"
- 08 Mai 2008
- Citeste
Defrişarea centrului nu a fost votată în Consiliul Local
- 08 Mai 2008
- Citeste

Concurs de idei pentru amenajarea spaţiilor verzi din Oradea
- 07 Mai 2008
- Citeste
Crişana Digitală

Cetățeanul surmenat
Teodosie, acest Mega, dar episcop, din celălalt capăt al țării, se vrea patriarh, asta cât mai curând și, dacă nu sub oblăduirea Constantinopolului, merge și cu Moscova. Ierarhul MAGA s-a văzut recent cu ambasadorul rus la București. Mai de curând, săptămâna trecută, în plină campanie, episcopul a mobilizat un impresionant sobor pentru sfințirea sediului AUR de la Constanța, eveniment la care s-a deplasat personal. Ca-n alte vremuri, riscăm ca Dobrogea să treacă la ruși, măcar din punct de vedere canonic.

Contributors
Iuliu Maniu nu a fost un salvator mesianic, iar tenacitatea curajului său a fost dublată de politeţea intransigentă a unui gentleman ce refuză invectiva. În secolul rătăcirilor, Iuliu Maniu a ilustrat, până in clipa sacrificiului său, o idee despre politica la scară umană: demnitatea individului şi libertatea au fost valorile pe care nu le-a abandonat, niciodată.
Crişana TV
Primăria Oradea a primit joi, 15 mai, vizita unei delegații din partea Liceului Don Orione din Oradea, condusă de înalți reprezentanți ai Congregației Don Orione, cu sediul la Roma.
Intrebarea Zilei
La turul al doilea al alegerilor prezidențiale de duminică, 18 mai, am să votez: