„Să mergem dar până la Betleem, să vedem Cuvântul acesta ce s-a făcut și pe care Domnul ni l-a făcut cunoscut” Lc 2,15.

„Să mergem dar până la Betleem, să vedem Cuvântul acesta ce s-a făcut și pe care Domnul ni l-a făcut cunoscut” Lc 2,15.
Cu ocazia prăznuirii Sfântului Spiridon, hramul Catedralei din Oradea, vor fi aduse de la Mănăstirea Izbuc racla cu încălțămintea Sfântului Spiridon și copie după Icoana Maicii Domnului a Imnului Acatist din Muntele Athos, odoare care se află în vistieria Sfintei Mănăstiri!
Vineri, 6 decembrie, îl sărbătorim pe Sfântul Nicolae, patronul Greciei, Rusiei şi al multor oraşe din Apusul Europei, care este unul din cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii, datorită multelor minuni săvârşite atât în timpul vieţii, cât şi după moartea sa, fiind supranumit „Făcătorul de Minuni”, păstrând şi rolul de Moş pentru copii.
Credincioşii îl prăznuiesc mâine, 30 noiembrie, pe Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României. În 1997 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a proclamat „Ocrotitorul României”. Conform Bibliei, Andrei este fratele apostolului Petru. Originari din Betsaida, localitate situată pe malul Lacului Genezaret, ei aveau o casă în Capernaum şi erau pescari.
În cadrul evenimentului Ziua Porţilor Deschise, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Şincai”, a avut loc ieri vernisajul expoziţiei „Te Slăvim Doamne”. Expoziţia, care cuprinde aproximativ 30 de icoane pe sticlă pictate în stil bizantin de elevi din satele judeţului Bihor, este organizată de Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei (AFOREO), în parteneriat cu Parohia Jaca din Ungaria.
Ne aflăm în postul Crăciunului, iar astăzi, 21 noiembrie, sărbătorim Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, zi în care avem dezlegare la peşte. Evenimentul marchează împlinirea a trei ani de la naşterea Preacuratei Fecioare, moment în care părinţii ei, Ioachim şi Ana, şi-au amintit de făgăduinţa lor: să o dăruiască lui Dumnezeu.
În anul 2006, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât instituirea unei zile din cursul anului dedicate Bibliei. Ziua Bibliei s-a fixat în data de 13 noiembrie, ziua pomenirii Sfântului Ioan Gură de Aur, unul dintre cei mai mari exegeți biblici, și are drept scop să le reamintească credincioșilor datoria morală de a citi Sfânta Scriptură și de a împlini adevărurile de credință și normele de purtare cuprinse în ea.
Joi, 14 noiembrie, este lăsatul secului pentru Postul Crăciunului sau Postul Nașterii Domnului. Lăsatul Secului este ultima zi în care creștinii mai pot mânca mâncăruri „de dulce”.
Sfântul Ierarh Nectarie din Eghina, prăznuit la 9 noiembrie, va fi cinstit și anul acesta în chip special la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea.
Biserica îi sărbătoreşte, astăzi, 8 noiembrie, pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, „mai marii cetelor fără de trup”, îngeri ai lui Dumnezeu. În Sfânta Scriptură, denumirea de „înger” (anghelos în greaca veche) înseamnă „trimis, vestitor”.