Pe data de 24 iunie este sărbătorită ziua naşterii Sfântului Ioan Botezătorul. Tot în această zi, în tradiţia populară, se sărbătoresc Sânzienele sau Drăgaica.
![Naşterea Sf. Ioan Botezătorul - Sânzienele sau Drăgaica](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/Ioan_Botezatorul.jpg&w=337&h=208&zc=3)
Pe data de 24 iunie este sărbătorită ziua naşterii Sfântului Ioan Botezătorul. Tot în această zi, în tradiţia populară, se sărbătoresc Sânzienele sau Drăgaica.
Pogorârea Sfântului Duh - Rusaliile - este sărbătorită la cincizeci de zile de la sărbătoarea Învierii Domnului - Sfintele Paşti. Anul acesta, sărbătorim Rusaliile astăzi, 23 iunie.
Credincioșii au înălțat spre Cerul Divin rugăciuni, pentru preamărirea și cinstirea eroilor neamului, eveniment care a fost celebrat, recent, de către părintele paroh Andrei Borzași în biserica din Ioșia care poartă hramul „Sfântului Anton”.
La 40 de zile de la Învierea Domnului, Biserica sărbătoreşte un mare eveniment din viaţa lui Iisus Hristos şi anume Înălţarea la cer, de fapt ultimul din activitatea Sa pământească.
O sărbătoare extraordinar de importantă în viața copiilor, după cum spunea preacucernicul preot paroh Iulian, Robu, rector al Sanctuarului Eparhial Maica Domnului din Oradea, un ritual sacru, prin care copiii și-au exprimat acordul de a trăi în comuniune și în armonie cu Dumnezeu și cu valorile creștine prin primirea sacramentului Sfânt al Primei Împărtășanii.
Astăzi, 21 mai, îi sărbătorim pe Sfinţii împăraţi Constantin şi Elena, singurii sfinţi mamă şi fiu. Fiul lui Constanţiu şi al Elenei, Constantin, a trăit pe vremea împăratului Diocleţian, când persecuţiile anticreştine au atins apogeul.
Este sărbătoarea din Săptămâna Luminată care ne arată poziţia şi rolul Maicii Domnului în lucrarea mântuirii, deci este închinată Fecioarei Maria. Din punct de vedere istoric, Izvorul Tămăduirii ne aminteşte o minune.
În fiecare an, în prima săptămână după Paști vinerea este sărbătoarea "Izvorul Tămăduirii". La Mănăstirea Izbuc este prilej de aleasă sărbătoare, deoarece este hram.
Copiii din parohia Ioșia Nord - Oradea au prezentat, în prima zi de Paște, un frumos program de pricesne și poezii creștine.
Noaptea de Înviere i-a scos pe orădeni din case. În centrul orașului grupurile de oameni au început să se adune în jurul orei 23.30. Vârstnici, tineri, familii cu copii, cu toții au traversat Piața Unirii pentru a lua lumină de la Biserica cu Lună.