În cadrul Spitalului Orășenesc Aleșd a fost declanșată o anchetă epidemiologică după ce o persoană internată cu simptome de pneumonie a fost confirmată cu Covid-19 în urma testării la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea.

În cadrul Spitalului Orășenesc Aleșd a fost declanșată o anchetă epidemiologică după ce o persoană internată cu simptome de pneumonie a fost confirmată cu Covid-19 în urma testării la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea.
Pe principiul „a furat, dar a și făcut”, o afaceristă s-a plimbat cu noul virus prin spitale, dar a și donat.
Un ventilator mecanic inventat la Timişoara a trecut testul de funcţionare, iar marţi va fi testat şi de anestezişti, acesta fiind primul prototip inventat de români.
Al doilea weekend de doliu national în România. Duminică, erau confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate Covid -19, 40 de persoane muriseră iar 169 erau vindecate și externate. Pentru prima dată printre cei decedați se afla o persoană tânără, de 27 de ani. În Bihor, erau 185 de persoane în carantină și 3.628 auto-izolate la domiciliu.
Dacă până joi, vârsta minimă a celor infectați era de 4 ani, vârsta celor infectați vineri era cuprinsă între 0 și 94 de ani, ceea ce înseamnă că nimeni nu este imun la boală. Pe lângă această, vineri a fost ziua cu cele mai multe cazuri detectate, nu mai puțin de 263. În Bihor, la ora 13.00, erau 127 de persoane în carantină și 4.105 auto-izolate la domiciliu.
Oradea este într-o situație mult mai bună decât restul țării, pentru că noul aparat de testare le permite medicilor să ia măsuri rapide în prevenirea și limitarea extinderii epidemiei. Asta nu înseamnă însă, nici pe departe, că problemele sunt rezolvate, existând la nivel național o adevărată criză a materialelor de protecție pentru medici.
Epidemia de indisciplină și de inconștiență bate epidemia de Covid-19 în România. 548 de persoane (numărul celor infectați este de 1.029 persoane) au ajuns în carantină pentru că au fost prinse de polițiști, jandarmi și medici nerespectând autoizolarea la domiciliu.
Femeia de 76 de ani depistată cu noul coronavirus, care a decedat, joi, la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, era cântăreață de muzică bisericească aparținând cultului penticostal. Ea era cunoscută sub numele de Ileana din Vâlcele.
Explozia cazurilor de Covid-19, începută în urmă cu aproximativ o săptămână, a continuat și ieri, când s-au înregistrat 144 de cazuri noi în doar 24 de ore
Împuternicit de prefectul Dumitru Țiplea să asigure coordonarea integrată a unităților sanitare la nivel județean, dr. Gheorghe Carp a anunțat duminică, 22 martie, că tratarea cazurilor de pacienți infectați cu Covid-19 din Bihor se va efectua la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea.