În noaptea de joi spre vineri, 5-6 septembrie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, a avut loc o nouă prelevare de organe și țesuturi. A fost a 11-a din acest an.

În noaptea de joi spre vineri, 5-6 septembrie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, a avut loc o nouă prelevare de organe și țesuturi. A fost a 11-a din acest an.
Municipalitatea orădeană a emis luni, 26 august, ordinul de începere a lucrărilor la clădirea ambulatoriului fostului Spital Militar, care ar urma să fie finalizate în termen de 12 luni. Investiţia este de 1,7 milioane lei, realizată de municipalitate în schimbul terenului pe care se va construi parcarea supraetajată de lângă Magazinul Crişul.
Orădenii care vor să afle dacă au intoleranță la gluten se pot testa gratuit, miercuri, 28 august, în cadrul Caravanei naționale de informare și testare gratuită pentru boala celiacă. Testările de depistare a bolii celiace vor fi interpretate pe loc de personalul medical prezent.
Timp de 9 săptămâni, în fiecare joi, de la ora 17.00, mămicile, tăticii și chiar bunicile vor putea să se școlească în vederea unui eveniment important pentru orice familie, venire pe lume a unui copil. Cursurile sunt gratuite și se vor desfășura la Maternitatea Oradea.
Persistența temperaturilor ridicate, caracteristice în timpul verii, poate influența negativ starea de sănătate, în special a copiilor, vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități sau boli cronice și persoanelor care desfășoară activități profesionale în aer liber.
Ziua Mondială împotriva Hepatitei, eveniment celebrat anual în data de 28 iulie, este marcată pentru a sensibiliza populația şi a produce o schimbare a atitudinii față de hepatitele virale, cu scopul de a crește nivelul de conștientizare în privința poverii uriașe reprezentată de hepatitele virale și pentru îmbunătățirea prevenirii bolilor, accesul la testare, tratament și îngrijire.
Dacian Foncea, managerul Spitalului Municipal din Oradea, a reacţionat, luni, printr-un comunicat de presă, după ce un reportaj al Digi24 a anunţat desfiinţarea Secţiei de oncologie pediatrică din cadrul unităţii, ca urmare a pensionării a doi medici specialişti, dr. Ritli Ladislau şi dr. Gabriela Miculschi. Potrivit lui Foncea, compartimentele de oncologie pediatrică şi hematologie pediatrică nu sunt în curs de desfiinţare, ci doar de reducere.
De câteva zile bune pacienții din Bihor nu se luptă doar cu boala, ci și cu propriii nervi pe care nici măcar nu îi pot vărsa asupra medicilor. Sistemul informatic prin care doctorii raportează serviciile pe care le prestează a intrat în moarte clinică.
Directorul executiv al Asociaţiei Române de Reproducere Umană, medicul specialist în infertilitate Andreas Vythoulkas a transmis cuplurilor să nu amâne momentul în care să aibă copii şi să nu ezite să meargă la specialist dacă au probleme de fertilitate.
La sfârșitul lunii trecute au fost desemnați câștigătorii competiției „Ro Smart în Țara lui Andrei” ediția 2019, prin care 12 proiecte de educație, sănătate, mediu și infrastructură vor avea acces la finanțări totale de 500.000 de euro. Printre ele se află și proiectul #mysmarthospital# al Spitalului Municipal „Dr. Pop Mircea” din Marghita.