Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” a semnat contractul de finanțare prin care se vor dota cu aparatură medicală performantă cinci dintre secțiile unității medicale, precum și cu sistem de telemedicină.

Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” a semnat contractul de finanțare prin care se vor dota cu aparatură medicală performantă cinci dintre secțiile unității medicale, precum și cu sistem de telemedicină.
Medicul dr. Carmen Pantiș a reprezentat România la două evenimente care au reunit elita transpantului mondial, în localitatea Kunming, provincia Yunan din China.
Direcția de Sănătate Publică a județului Bihor recomandă populației o serie de măsuri simple care previn infecțiile acute ale căilor respiratorii.La sfârșitul lunii trecute virozele respiratorii au revenit în forță în Bihor.
În fiecare an, la începutul lunii decembrie, celebrăm Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV/SIDA. În acest an, campania se derulează sub sloganul „Comunitățile fac diferența”. Obiectivul campaniei este de a informa populaţia generală și grupurile cu risc crescut cu privire la modalitățile de transmitere și prevenire a infecției HIV/SIDA și la importanța consilierii, testării și tratamentului (în cazul persoanelor seropozitve).
Scăpăm de gioarse! Atât Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Bihor cât și Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Bihor vor avea, din această lună, ambulanțe noi. La SAJ Bihor au sosit ieri 6 ambulanțe noi de tip B2 după ce, la sfârșitul anului trecut, mai veniseră alte 11.
Spitalul Clinic Judeţean Oradea este partener într-un proiect de monitorizare a supravieţuitorilor unui infarct miocardic acut, în colaborare cu centrele medicale din Cluj-Napoca şi Timişoara. Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu'' din Cluj-Napoca va înfiinţa primul registru naţional post-infarct miocardic acut, pentru prevenirea insuficienţei cardiace, cu fonduri norvegiene, în valoare de 2,5 milioane de euro.
Standardele de sănătate ale secției Obstetrică-Ginecologie II și IV ale Staționarului III se vor îmbunătăți prin fonduri europene din cooperarea transfrontalieră cu alte două instituții similare: Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara și Universitatea din Debrețin. Activitățile se realizează prin proiectul „Îmbunătățirea standardelor de sănătate în prevenirea, identificarea și tratamentul bolilor cardiovasculare și ginecologice în zona transfrontalieră”.
Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, doctorul Gheorghe Carp, a anunţat că s-a semnat contractul de finanțare pentru realizarea laboratorului de analize robotizat de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea. Proiectul a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria, Axa prioritară 4: Îmbunătățirea serviciilor de îngrijire a sănătății.
De anul trecut, din noiembrie, Asociația Lumea lui Iannis derulează un proiect unic în regiune, „Ali Home - Casa de lângă spital” pentru pacienții oncologici şi aparținătorii care beneficiază pe durata investigațiilor, tratamentului sau spitalizării de mai multe facilități.
Proaspăt numită în funcție, Maria Silaghi, managerul interimar de la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, și-a intrat deja în pâine.