De Ziua Naţională, locuitorii comunei Olcea şi din alte trei comune învecinate vor beneficia de serviciile unei unităţi medicale permanente. Primăria Olcea şi Direcţia de Sănătate Publică au înfiinţat Centrul de permanenţă al medicilor de familie, care va fi operaţional din 1 decembrie. Acesta va asigura continuitatea asistenţei medicale primare a colectivităţilor locale arondate în afara programului normal de lucru al cabinetelor de medicină de familie.
Sanatate
Zilele Medicale Orădene, un eveniment academic de tradiţie
Ieri, la deschiderea festivă a Zilelor Medicale Orădene, manifestare ajunsă la a XIX-a ediţie, medici-cadre didactice, numeroşi studenţi şi invitaţi au umplut până la refuz Sala Festivă a Facultăţii de Medicină şi Farmacie la uşile căreia au fost postaţi strategic studenţi care nu au mai permis accesul în sală după începerea festivităţilor.
- 25 Noiembrie 2010
- Citeste
Spitalul Judeţean, în ograda Primăriei Oradea
Ministrul Sănătăţii s-a ţinut de cuvânt şi a transferat Spitalul Clinic Judeţean în ograda Primăriei orădene. La ultima sa vizită în Oradea, în urmă cu o săptămână, Cseke Attila a spus că va înainta propunerea de transfer, la semnat, pe masa Guvernului. În şedinţa de miercuri Executivul a aprobat transferul managementului asistenţei medicale a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă de la Consiliul Judeţean Bihor la Consiliul Local al municipiului Oradea.
- 18 Noiembrie 2010
- Citeste
Lapte praf pentru copiii distrofici
În cadrul Programului Naţional de Sănătate a Femeii şi Copilului - Subprogramul de profilaxie a distrofiei la copiii cu vârsta cuprinsă între 0-12 luni, care nu beneficiază de lapte matern, prin administrare de lapte praf, Direcţia de Sănătate Publică Bihor a primit din partea Ministerului Sănătăţii pentru 2010-2011 cantitatea de 18.250 cutii lapte praf Vitalact Basic.
- 18 Noiembrie 2010
- Citeste
Cele mai bune diete de toamnă
- 16 Noiembrie 2010
- Citeste
Informatizarea sănătăţii va diminua fraudele - Cardul de sănătate se naşte cu forcepsul
Introducerea cardului de sănătate este încetinită de chestiuni procedurale şi patologii moştenite. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, ne-a declarat, cu prilejul ultimei sale vizite la Oradea, că informatizarea sistemului sanitar reprezintă o prioritate în acest moment, prin introducerea cardului naţional de sănătate putând fi evitate birocraţia şi fraudele din sistem. Viitorul card de sănătate va include un cip care va conţine întreaga fişă medicală a posesorului. În plus, va oferi şi date despre donarea de organe.
- 16 Noiembrie 2010
- Citeste
3 alimente "sănătoase" care ascund zahăr
De la scăderea ratei de asimilare a calciului până la creşterea riscului de a suferi de diabet, efectele negative ale consumului excesiv de zahăr se ţin lanţ.
- 16 Noiembrie 2010
- Citeste
Reguli pentru o alimentaţie corectă
- 16 Noiembrie 2010
- Citeste
Principiile unei alimentaţii echilibrate
O alimentaţie este echilibrată atunci când ea acoperă necesarul de energie, nu este prea bogată în substanţe nutritive, dar nici deficitară, când conţine toate substanţele nutritive în proporţia necesară şi, pe cât posibil, nu conţine substanţe dăunatoare. Pe termen lung, ne putem hrăni corect numai dacă ştim care sunt substanţele nutritive, pe care le conţin alimentele şi rolul lor pentru buna funcţionare a organismului.
- 16 Noiembrie 2010
- Citeste
Eliminarea toxinelor cu infuzie din frunze de mesteacăn
Ceaiul din frunze de mesteacăn, prin diureza puternică pe care o produce, elimină toxinele din corp, stimulează schimburile organice, avînd în acelaşi timp şi o acţiune depurativă. Multe boli de piele sunt influenţate în bine de o cură făcută cu acest ceai. Diureza produsă are o acţiune favorabilă în reumatism, gută, inflamaţii articulare şi nefrite cronice.
- 15 Noiembrie 2010
- Citeste
Crişana Digitală

