Sute de elevi bihoreni au aflat cum pot deveni oameni ai legii - "Şi tu poţi deveni poliţist"
Peste 500 de liceeni au fost informaţi de poliţiştii bihoreni cu privire la oportunităţile profesiei de poliţist şi oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ specializate ale MAI. Tineri au aflat care sunt condiţiile de recrutare, dar şi ce oportunităţi pot avea în cazul în care aleg această meserie.
În perioada aprilie - iunie şi octombrie - decembrie 2015, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei ai Serviciului de Resurse Umane din cadrul Inspectoratului Judeţean Bihor desfăşoară activităţi în cadrul Campaniei Naţionale de promovare a profesiei de poliţist "Şi tu poţi deveni poliţist", iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Activităţile desfăşurate vizează o mai bună cunoaştere, din partea populaţiei, a competenţelor şi a atribuţiilor poliţiştilor români, dar şi informarea tinerilor care vor să opteze pentru o astfel de carieră. De asemenea, campania vizează identificarea candidaţilor cu motivaţii corecte pentru alegerea profesiei de poliţist şi ulterior angajarea celor ale căror aptitudini sunt foarte apropiate sau chiar suprapuse peste cerinţele unei funcţii de poliţist. În cadrul activităţilor desfăşurate împreună cu elevii claselor a XI-a şi a XII-a în instituţiile de învăţământ, poliţiştii bihoreni au ca scop promovarea, în rândul grupului ţintă, a profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a unităţilor de învăţământ specializate, respectiv Şcoala de Agenţi de Poliţie şi Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".
În contextul campaniei, în cursul lunii aprilie poliţiştii au desfăşurat activităţi de informare în cadrul a opt instituţii de învăţământ din judeţul Bihor. În cadrul întâlnirilor cu liceenii, poliţiştii bihoreni au prezentat programa şcolară, dotările instituţiilor de învăţământ, alinierea acestora la standardele Uniunii Europene, condiţiile de recrutare, de înscriere şi de admitere. De asemenea, au fost prezentate aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, misiunile la care participă în această calitate, oportunităţile oferite de statutul de elev/student al unităţilor de învăţământ ale MAI, inclusiv cele din punct de vedere social (asigurarea cazării, mesei, echipamentului, asistenţei medicale gratuite şi asigurarea unui loc de muncă sigur la absolvire). Elevii au vizionat şi un film realizat la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" din Cluj-Napoca, o instituţie care funcţionează după cele mai înalte standarde europene, având condiţii excelente de pregătire a elevilor.
Reamintim celor interesaţi că toate condiţiile legale de participare, etapele de recrutare şi selecţie şi alte informaţii utile privind înscrierile şi depunerea dosarelor de candidat se efectuează la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor din Municipiul Oradea, strada Parcul Traian, nr. 18 - Serviciul Resurse Umane, telefon 0259/403.111 sau 0259/403.112, de unde pot fi obţinute şi alte relaţii suplimentare, în fiecare zi de marţi, între orele 09.00 - 12.00 şi joi, între orele 11.00 - 15.00.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.