Un pod construit între popoare - Prietenie prin artă
Proiectul internaţional Podul Prieteniei şi-a consumat ieri cea de-a V-a ediţie. În cadrul etapei internaţionale finale s-au înscris în concurs 138 de participanţi cu 142 de lucrări. Jurizarea acestora a avut loc la ora 13.00, la CSEI Nr. 1 Oradea.
Pentru secţiunea I, desene-picturi-colaje, elevii au realizat creaţii artistice pe tema "Personaje de poveste", având libertatea de a utiliza diferite tehnici de lucru (acuarelă, creion grafic, creioane colorate, colaj diferite materiale).
O noutate pentru acest an o constituie secţiunea a II-a a competiţiei, destinată exclusiv profesorilor. În cadrul acesteia cadrele didactice au putut realiza, în format electronic, lucrări virtuale pe tema amintită.
"Sunt fericită că alături de partenerii noştri din Suceava, Bistriţa-Năsăud, Arad, Bucureşti şi Bihor participă cu lucrări şi parteneri din Marea Britanie, Polonia, Bulgaria, Lituania şi Turcia.
Toate lucrările participante sunt jurizate de profesori din ciclul de învăţământ specific, categoria special sau învăţământ de masă, iar participanţii vor primi diplome de participare", a spus Elena Erdeli, cea care s-a ocupat de proiect.
Ajuns în 2015 la cea de-a V-a ediție, în fiecare an, sfera instituțiilor implicate în proiect s-a lărgit.
Podul prieteniei este un proiect naţional cu participare internaţională inclus în calendarul Ministerului Educaţiei la domeniul Arte Vizuale.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.