Fundația de Protejarea a Monumentelor Istorice continuă povestea palatelor orădene creată prin identitatea vizuală - Oradea Heritage, din dorința de a pune în valoare clădirile de patrimoniu și a se poziționa ca parte reală a moștenirii europene.
![Povestea palatelor orădene. O nouă identitate vizuală - „Tărâmul Oradea Heritage”](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/Oradea_Heritage_Realm_1.png&w=337&h=208&zc=3)
Fundația de Protejarea a Monumentelor Istorice continuă povestea palatelor orădene creată prin identitatea vizuală - Oradea Heritage, din dorința de a pune în valoare clădirile de patrimoniu și a se poziționa ca parte reală a moștenirii europene.
La Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea, a avut loc, zilele trecute, Concursul „Știu și aplic, securitatea şi sănătatea în muncă se deprind pe băncile şcolii”, având ca obiectiv principal încurajarea şi atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei numită securitate şi sănătate în muncă.
Polițiștii au descoperit miercuri, în urma a 23 de percheziții făcute în mai multe județe din țară, inclusiv în Bihor, peste 150.000 de euro susceptibili de a fi falsificați, care urmau să intre în circuitul financiar.
Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor vor colabora pentru implementarea a cinci proiecte de infrastructură menite să lege Oradea şi Zona Metropolitană de drumurile judeţene. Acordul figurează pe ordinea de zi atât a şedinţei Consiliului Local Oradea, cât şi a Consiliului Judeţean Bihor.
Pompierii militari bihoreni au instruit, miercuri, peste 450 de elevi, în cadrul programului „Şcoala Altfel: Preţuiţi Viaţa!”, organizat și desfășurat la sediile unității și subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana”.
Copiii ucraineni și familiile lor care s-au refugiat în România spun că nu s-au prea întâlnit cu situații de discriminare, abuz verbal sau comportament ostil, dar întâmpină probleme de integrare socio-educațională (copiii) și pe piața muncii (adulții) din cauza barierei lingvistice.
Lucrările la Podul Intelectualilor, una dintre cele mai vechi pasarele hobanate din țară încep săptămâna viitoare, astfel că de luni, 3 aprilie, se va închide circulației pietonale pentru următoarele 3 luni.
„În toamna anului 2022, am găsit în arhiva Fundației Corneliu Coposu câteva documente istorice de mare importanță, pe care am decis să le publicăm”, scrie Ion-Andrei Gherasim, preşedintele Fundaţiei Corneliu Coposu. Primul dintre aceste documente a fost oferit şi ziarului Crişana spre publicare.
Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, nu va mai conferenţia la Oradea. Din motive care nu au fost explicate, organizatorul întâlnirii, Muzeul Ţării Crişurilor, a anunţat că evenimentul nu va mai avea loc şi nu va fi reprogramat.
Orădenii, persoane fizice sau juridice cu activitate non-profit, mai pot depune până vineri, 31 martie, proiecte cu finanțare nerambursabilă în cadrul sesiunii lansate de Primăria Oradea pe anul 2023.